Τρίτη 14 Μάρτη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ - ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΙ
Την Κυριακή ο αγωνιστικός γιορτασμός του Κιλελέρ

Στην τελική ευθεία μπαίνουν οι ετοιμασίες για τη συγκέντρωση για τον αγωνιστικό γιορτασμό της 107ης επετείου του Κιλελέρ που οργανώνει η Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων, την Κυριακή 19/3 στις 12.30 μ.μ., μπροστά στο Μνημείο του Αγρότη, στον τόπο της θυσίας των Θεσσαλών κολίγων.

Στο κάλεσμά της προς τους μικρομεσαίους αγρότες και κτηνοτρόφους όλης της χώρας, αλλά και προς τους εργαζόμενους, τους ανέργους, τους συνταξιούχους, τους επαγγελματίες, βιοτέχνες και εμπόρους, τους νέους και τις γυναίκες των λαϊκών οικογενειών, η Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων σημειώνει, μεταξύ άλλων:

«Η μάχη για την επιβίωση της μικρομεσαίας αγροτιάς συνεχίζεται, κόντρα στους αντιπάλους της, που είναι:

-- Η ΕΕ και οι κυβερνήσεις της χώρας μας που με την ΚΑΠ, τα μνημόνια και άλλα αντιλαϊκά μέτρα επιταχύνουν τη συγκέντρωση της γης, της παραγωγής και της εμπορίας των αγροτικών προϊόντων στα χέρια λίγων μεγαλοαγροτών - επιχειρηματιών, τους "μεγαλοτσιφλικάδες" του καιρού μας, πετώντας κι άλλους πολλούς μικρομεσαίους αγρότες και κτηνοτρόφους στον Καιάδα του ξεκληρίσματος.

-- Το κράτος και οι κυβερνήσεις του που αδειάζει τις τσέπες μας με τους βαρείς φόρους, τις τεράστιες ασφαλιστικές εισφορές, τον ΕΝΦΙΑ και τα άλλα χαράτσια.

-- Οι εμποροβιομήχανοι και τα μονοπώλια που εκμεταλλεύονται το μόχθο μας, πουλώντας πανάκριβα τα αγροτικά μέσα και εφόδια κι αγοράζοντας σε εξευτελιστικές τιμές τα προϊόντα μας.

-- Οι τραπεζίτες που μας καταχρεώνουν με τα υψηλά επιτόκια και τα πανωτόκια και απειλούν με κατασχέσεις των σπιτιών και των χωραφιών μας.

-- Οι μεγαλοαγρότες - επιχειρηματίες που καιροφυλακτούν σαν τις ύαινες ν' αρπάξουν τα χωράφια και το βιος των ξεκληρισμένων μικρομεσαίων αγροτών και κτηνοτρόφων».

Στη Θεσσαλία, οι Αγροτικοί Σύλλογοι και οι Ομοσπονδίες οργανώνουν συσκέψεις στα χωριά, καλώντας τους αγρότες και τους άλλους κατοίκους της υπαίθρου να πάρουν μέρος στον αγωνιστικό γιορτασμό του Κιλελέρ, για να σταλεί το μήνυμα στην κυβέρνηση και σε όλους όσοι ψήφισαν τα μνημόνια και στηρίζουν την ΚΑΠ της ΕΕ ότι η μικρομεσαία αγροτιά, σε συμμαχία με την εργατική τάξη και τα άλλα λαϊκά στρώματα, συνεχίζει τον αγώνα για την ικανοποίηση των δίκαιων και ζωτικών αιτημάτων της, για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής.

Κάλεσμα στους εργαζόμενους, στους ανέργους και τους συνταξιούχους της περιοχής να συμμετάσχουν στο γιορτασμό του Κιλελέρ απευθύνει το Εργατικό Κέντρο Λάρισας. Η μετάβαση θα γίνει με λεωφορεία που μισθώνει το ΕΚΛ, την Κυριακή 19/3 στις 11 π.μ. από την πλατεία Λαού (Δημοτικό Ωδείο).

Στη συγκέντρωση για τον αγωνιστικό γιορτασμό της επετείου του Κιλελέρ καλεί τους αγρότες και ο Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Λαγκαδά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ