Τρίτη 5 Φλεβάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«Εφυγε» ο σ. Στέλιος Σεβαστάκης

«Εφυγε», χτες, σε ηλικία 73 ετών, ο αγωνιστής Στέλιος Σεβαστάκης στο Νοσοκομείο «Αγιος Σάββας», όπου νοσηλευόταν τους τελευταίους μήνες. Ο Στέλιος Σεβαστάκης γεννήθηκε στο Μαραθόκαμπο της Σάμου και από μικρή ηλικία μπήκε στη θάλασσα. Γνώρισε την εκμετάλλευση και την καταπίεση των εφοπλιστών. Εντάχθηκε στο ταξικό κίνημα αναπτύσσοντας πλούσια δράση στο ναυτεργατικό συνδικαλιστικό κίνημα.

Την περίοδο της εφτάχρονης χούντας πήρε μέρος στην αντιδικτατορική πάλη μέσα από τις γραμμές της ΕΑΣΚΕΝ (Ενιαία Αντιδικτατορική Συνδικαλιστική Κίνηση Ελλήνων Ναυτεργατών) σε διάφορα λιμάνια χωρών της Δυτικής Ευρώπης. Το 1968 έγινε μέλος της Κομματικής Οργάνωσης Ναυτεργατών (ΚΟΝ) του ΚΚΕ και αναδείχτηκε σε στέλεχός της. Διατέλεσε Γενικός Γραμματέας στην Πανελλήνια Ενωση Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΝΕΝ) και ένα από τα στελέχη των ταξικών δυνάμεων στο ναυτεργατικό κίνημα.

Ο Στέλιος Σεβαστάκης διακρινόταν για την απαράμιλλη σεμνότητα, ανιδιοτέλεια και μαχητικότητά του. Πρωτοπόρος αγωνιστής των ναυτεργατών, υπέρμαχος της ταξικής πάλης ενάντια στο κεφάλαιο και στους εφοπλιστές. Αποτελούσε στήριγμα για τους ναυτεργάτες, ειδικά τους νέους. Εμεινε πιστός, δίπλα στο ΚΚΕ, μέχρι την τελευταία στιγμή της ζωής του. Η κηδεία του θα γίνει αύριο, Τετάρτη 6 του Φλεβάρη, στη 1 το μεσημέρι, στο Καρλόβασι της Σάμου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ