Τρίτη 5 Φλεβάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΚΕ
Εγκληματική η πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του Κόμματος

Σε ανακοίνωσή του για το θανατηφόρο «ατύχημα» στο ενεργειακό κέντρο της ΔΕΗ στη Μεγαλόπολη, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ σημειώνει:

«Το νέο θανατηφόρο εργατικό "ατύχημα" στο ενεργειακό κέντρο του ΑΗΣ Μεγαλόπολης της ΔΕΗ αποτελεί ένα ακόμα εργοδοτικό έγκλημα σε βάρος της εργατικής τάξης. Συνδέεται άμεσα με την επιδείνωση των συνθηκών εργασίας στα ορυχεία και γενικότερα στη ΔΕΗ λόγω των μεγάλων ελλείψεων σε ειδικευμένο εργατικό προσωπικό και της αλλαγής των εργασιακών σχέσεων (με τη μαζική χρησιμοποίηση εργαζομένων σε εργολαβίες) που οδηγούν σε εντατικοποίηση της εργασίας και υποβάθμιση των μέτρων ασφαλείας. Αυτό είναι το αποτέλεσμα της πολιτικής ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ και της απελευθέρωσης της ενέργειας που προωθούν οι κυβερνήσεις της ΝΔ και προηγουμένως του ΠΑΣΟΚ.

Οι εργάτριες και οι εργάτες της χώρας μας πρέπει να βγάλουν συμπεράσματα, ανεξάρτητα σε ποιο τομέα της παραγωγής δουλεύουν. Η πολιτική που υπηρετεί την κερδοφορία και την ανταγωνιστικότητα του κεφαλαίου μεγαλώνει το βαθμό της εκμετάλλευσής τους. Το αποτέλεσμα δεν είναι μόνο επιδείνωση της ζωής τους και των οικογενειών τους, αλλά και η αύξηση των ατυχημάτων στους χώρους δουλειάς και των επαγγελματικών ασθενειών.

Το ΚΚΕ καλεί την εργατική τάξη να υψώσει το ανάστημά της πιο αποφασιστικά, πιο οργανωμένα, σε κάθε χώρο εργασίας. Να διεκδικήσει τα δικαιώματά της και το δίκιο της. Καμία ανοχή στην έλλειψη μέτρων προστασίας. Αντίσταση κατά της εργοδοτικής τρομοκρατίας και των απειλών. Πανεργατικός συντονισμός και ταξική αντεπίθεση κατά της κερδοφορίας και της κυριαρχίας του κεφαλαίου, για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής που το υπηρετεί.

Η εργατική τάξη είναι η δύναμη που μπορεί και πρέπει να ηγηθεί στη δημιουργία του λαϊκού μετώπου για να γίνουν οι πρώην ΔΕΚΟ και όλες οι μεγάλες επιχειρήσεις λαϊκή περιουσία. Να λειτουργούν προς όφελος των εργαζομένων με εργατικό και κοινωνικό έλεγχο».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ