Τετάρτη 6 Φλεβάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
Μάχη για να κηρυχτεί υποχρεωτική η Σύμβαση

Με προσφυγή στα δικαστήρια απαντάει η διοίκηση του Ωνάσειου στις απεργιακές κινητοποιήσεις των εργαζομένων. Στάση εργασίας και διαμαρτυρία σήμερα από την ΟΣΝΙΕ

Στα δικαστήρια κατέφυγε η διοίκηση του Ωνάσειου προκειμένου να κριθεί παράνομη και καταχρηστική η 24ωρη απεργία που είχαν κηρύξει για χτες οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου. Η διοίκηση, αν και είχε ειδοποιηθεί από το σωματείο εργαζομένων του Ωνάσειου έξι μέρες πριν για την απεργία, κατέθεσε ασφαλιστικά μέτρα με τη... φαιδρή αιτιολογία ότι δεν κατατέθηκε εξώδικο που να ενημερώνει για την απεργία, στη διοίκηση και τα υπουργεία Υγείας και Απασχόλησης!

Η απεργία κρίθηκε παράνομη αργά χτες το βράδυ. Νωρίτερα το πρωί, μαζική ήταν η παρουσία των εργαζομένων χτες στο Πρωτοδικείο Αθηνών, όπου εκδικάστηκε η υπόθεση. Οπως υπογράμμισαν, το τελευταίο 5μηνo - 6μηνo, η διοίκηση του Ωνασείου αρνείται να εφαρμόσει στο σύνολό της την υπογεγραμμένη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας (ΣΣΕ) του 2007 και εκβιάζει τους εργαζόμενους να απαρνηθούν τα δικαιώματά τους που προκύπτουν από τη ΣΣΕ του 2007 και στη συνέχεια... να συνδιαλλαγούν για την υπογραφή της ΣΣΕ του 2008.

Σ' αυτά τα πλαίσια το διοικητικό συμβούλιο του Ωνασείου κυκλοφόρησε ανακοίνωση «προς όλους τους εργαζόμενους», όπου δηλώνει ότι αρνείται να τους χορηγήσει - ως οφείλει - το επίδομα των 500 ευρώ, αν και έχει εξασφαλίσει για το σκοπό αυτό έκτακτη επιχορήγηση, επειδή το σωματείο εργαζομένων προσέφυγε στη δικαιοσύνη! Η διοίκηση του Ωνασείου κατέθεσε ασφαλιστικά μέτρα εναντίον και των κινητοποιήσεων που εξήγγειλαν οι γιατροί του νοσοκομείου για σήμερα και αύριο, 6-7 Φλεβάρη. Ως αργά χτες το βράδυ αναμενόταν και αυτή η απόφαση του Πρωτοδικείου.

Με 4ωρη στάση εργασίας (11 π.μ. - 3 μ.μ.) και μαζική παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Απασχόλησης σήμερα Τετάρτη στις 12.30 μ.μ. απαντούν οι εργαζόμενοι στην ιδιωτική Υγεία και η Ομοσπονδία Συλλόγων Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων Ελλάδας (ΟΣΝΙΕ), στην προκλητική συμπεριφορά των μεγαλοεργοδοτών του χώρου που αρνούνται να υλοποιήσουν την περσινή Συλλογική Σύμβαση Εργασίας (ΣΣΕ), απολύουν και εκβιάζουν, σε συνεργασία με την κυβέρνηση που με διάφορα προσχήματα αρνείται να κηρύξει τη ΣΣΕ υποχρεωτικά εκτελεστή.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ