Σάββατο 9 Φλεβάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΘΝΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΚΩΦΩΝ
Σταγόνα στον ωκεανό των πραγματικών αναγκών

Με τους εργαζόμενους, τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς συζήτησε χτες κλιμάκιο του ΚΚΕ που περιόδευσε στο χώρο

Η απουσία της αναγκαίας πρώιμης διάγνωσης, καταγραφής των κωφών παιδιών και της στήριξης των ίδιων και των οικογενειών τους, οι δραματικές ελλείψεις στους τομείς της εκπαίδευσής τους, αναδείχτηκαν χτες κατά τη διάρκεια περιοδείας στο Εθνικό Ιδρυμα Κωφών κλιμακίου του ΚΚΕ, με επικεφαλής την βουλευτή του Κόμματος Εύα Μελά.

Το κλιμάκιο του ΚΚΕ περιόδευσε στους χώρους του Ιδρύματος, αλλά και στο Δημοτικό Σχολείο Κωφών που συστεγάζεται, μίλησε με τη διοίκηση, τους εργαζόμενους, τους εκπαιδευτικούς και γονείς. Οπως προέκυψε από τις συναντήσεις, το Ιδρυμα υποχρηματοδοτείται από τον κρατικό προϋπολογισμό και οδηγείται στη συρρίκνωση, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να ανταποκριθεί στις ανάγκες εκπαίδευσης των κωφών μαθητών, ενώ υπάρχουν και καθυστερήσεις στις πληρωμές των εργαζομένων.

Και αυτά, όταν εκτιμάται ότι υπάρχουν περίπου 30.000 κωφοί στη χώρα, και από αυτούς τα παιδιά με εκπαιδευτικές ανάγκες είναι γύρω στις 3.000, ενώ οι δομές που υπάρχουν καλύπτουν πολύ λιγότερα. Τα περισσότερα κωφά παιδιά φοιτούν σε κοινά σχολεία σαν «θεατές» ή αναγκάζονται να καταφεύγουν στους ιδιώτες. Οι εργαζόμενοι επισήμαναν ακόμα τις σοβαρές ελλείψεις στον αναγκαίο τεχνολογικό εξοπλισμό για την εκπαίδευση των κωφών παιδιών.

Απ' την πλευρά του ΚΚΕ, η Εύα Μελά υπογράμμισε ότι η Υγεία και Πρόνοια πρέπει να είναι αποκλειστική μέριμνα του κράτους και να απαγορευτεί κάθε κερδοσκοπική δράση στον ευαίσθητο χώρο. Οτι είναι αναγκαίο για τα παιδιά με κώφωση να υπάρχει δημόσια και δωρεάν πρώιμη διάγνωση και παρέμβαση, απ' τις πρώτες ώρες που γεννιούνται, αλλά και η κατάλληλη ειδική αγωγή, με πλήρη κρατική κάλυψη, με το αναγκαίο επιστημονικό προσωπικό και τα τεχνικά βοηθήματα που χρειάζονται για την πάθησή τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ