Σάββατο 9 Φλεβάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 13 ΤΟΥ ΦΛΕΒΑΡΗ
Σε κάθε τόπο δουλειάς το κάλεσμα του ΠΑΜΕ

Μαζική εξόρμηση στις επιχειρήσεις του Στασινόπουλου στα Οινόφυτα πραγματοποίησαν χτες τα ταξικά συνδικάτα. Κορυφώνονται οι προετοιμασίες σε όλη τη χώρα

Οι προκηρύξεις του ΠΑΜΕ αλλάζουν γρήγορα χέρια
Οι προκηρύξεις του ΠΑΜΕ αλλάζουν γρήγορα χέρια
Μια διαφορετική «υποδοχή» περίμενε χτες το ξημέρωμα τους εργάτες της ΕΛΒΑΛ και της ΧΑΛΚΟΡ, ιδιοκτησίας Στασινόπουλου, στα Οινόφυτα. Αντί για τους επιστάτες και τους φύλακες των δυο εργοστασίων, στις πύλες βρήκαν συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ από το κλαδικό Συνδικάτο Μετάλλου Βοιωτίας και τα ταξικά συνδικάτα της Αθήνας, αντιπροσωπεία των οποίων πραγματοποίησε χτες πλατιά εξόρμηση για την απεργία στις 13 του Φλεβάρη.

Οι κολόνες γύρω από τα εργοστάσια γέμισαν με αφίσες του ΠΑΜΕ, ενώ οι συνδικαλιστές έγραψαν το απεργιακό κάλεσμα και στην άσφαλτο, έξω από τις εισόδους της ΕΛΒΑΛ, για να υπενθυμίζει το αγωνιστικό ραντεβού της Τετάρτης: στις 10.30 το πρωί στην πλατεία Ομόνοιας για τους εργάτες που έρχονται από την Αθήνα. Την ίδια ώρα στην κεντρική πλατεία της Θήβας, για τους ντόπιους εργατοϋπαλλήλους.

Είναι χαρακτηριστικό ότι, στη μεγαλύτερη βιομηχανική περιοχή της χώρας, τα Οινόφυτα, η πλειοψηφία του Εργατικού Κέντρου Θήβας πήρε απόφαση να μη γίνει απεργιακή συγκέντρωση στην πόλη, σε μια προσπάθεια να συνδράμει με σκόρπιες δυνάμεις την κεντρική απεργιακή συγκέντρωση της ΓΣΕΕ στην Αθήνα. Αντίστοιχη απόφαση πήρε και η διοίκηση του ΕΚ Χαλκίδας.

Πάλεψε για το δίκιο σου!

«Συνάδελφε, την Τετάρτη απεργούμε. Διαδηλώνουμε με το ΠΑΜΕ. Διάβασε την προκήρυξη, πάλεψε για το δίκιο σου, για τις σύγχρονες ανάγκες σου», ήταν τα λόγια με τα οποία οι συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ υποδέχονταν τους εκατοντάδες εργάτες που κατέβαιναν από τα λεωφορεία και έπαιρναν το δρόμο για το μεροκάματο. Αλλά και τους συναδέλφους τους της νυχτερινής βάρδιας, που την ίδια ώρα σχολούσαν και έβγαιναν από τα δυο εργοστάσια. Με γρήγορες κινήσεις, το κάλεσμα του ΠΑΜΕ άλλαζε χέρια, ενώ δεν έλειψαν και τα πηγαδάκια με εργάτες της βραδινής βάρδιας.

Το απεργιακό κάλεσμα γράφεται και στην πύλη της ΕΛΒΑΛ
Το απεργιακό κάλεσμα γράφεται και στην πύλη της ΕΛΒΑΛ
Τα μεγάφωνα που έστησαν έξω από το εργοστάσιο της ΕΛΒΑΛ οι ταξικές δυνάμεις έδιναν τον τόνο: «Συνάδελφοι, ξεπεράστε την τρομοκρατία της εργοδοσίας, απεργήστε μαζικά με το ΠΑΜΕ. Για να δώσουμε απάντηση στην πρόκληση των βιομηχάνων που προτείνουν ένα ευρώ "αύξηση" στα μεροκάματα. Για να πάρει απάντηση η κυβέρνηση, που μας θέλει στη δουλιά μέχρι τα 68 και τα 70 χρόνια, που θέλει να καταργήσει τα ΒΑΕ».

Η φωνή του ΠΑΜΕ έσπασε για μια ακόμη φορά το γκέτο του Στασινόπουλου. Εκεί όπου τον περασμένο Οκτώβρη, ανάμεσα σε άλλους εργαζόμενους, απολύθηκε και ο αντιπρόεδρος του κλαδικού συνδικάτου, επειδή η δράση του ήταν καρφί στο μάτι της εργοδοσίας...

Δραστηριότητα σε στεριά και θάλασσα

Σήμερα και τις επόμενες μέρες, κορυφώνεται η δράση του ΠΑΜΕ στους τόπους δουλειάς και τις συνοικίες, σε στεριά και θάλασσα, για την απεργία και τις απεργιακές συγκεντρώσεις. Στην ημερήσια διάταξη των ταξικών συνδικάτων μπαίνει επιτακτικά ο σχεδιασμός της περιφρούρησης και η συγκρότηση απεργιακών φρουρών που θα ακυρώσουν κάθε προσπάθεια της εργοδοσίας να τρομοκρατήσει απεργούς ή να δημιουργήσει απεργοσπαστικούς μηχανισμούς.

Στην Αθήνα η απεργιακή συγκέντρωση έχει οριστεί στις 10.30 π.μ. στην Ομόνοια. Τις επόμενες μέρες προγραμματίζονται οι παρακάτω, ανάμεσα σε άλλες, εξορμήσεις: Δευτέρα 11/2, Ταμείο Εμποροϋπαλλήλων, «Φερστ Ντάτα», ΚΤΕΛ Λιοσίων και Κηφισού, ΕΟΤ, Μετρό (βάρδια συντηρητών). Τρίτη 12/2, «Πλαίσιο», ΙΚΑ Νικηφόρου, ΤΣΑΥ, Δήμοι Καματερού - Δάφνης. Στη Θεσσαλονίκη η συγκέντρωση θα γίνει στις 10 π.μ. στο Αγαλμα του Βενιζέλου.

Με πολύμορφες δραστηριότητες και συζήτηση εργάτη τον εργάτη, στεριάς και θάλασσας, οι ταξικές δυνάμεις του Πειραιά κλιμακώνουν την προετοιμασία της απεργίας και της συγκέντρωσης του ΠΑΜΕ, στις 10.30 το πρωί στον Ηλεκτρικό Σταθμό. Καθημερινά συνδικαλιστές των ταξικών σωματείων ΠΕΜΕΝ και «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ» περιοδεύουν στα καράβια στο λιμάνι του Πειραιά, καλώντας τους ναυτεργάτες να κατέβουν σύσσωμοι στους καταπέλτες, να κάνουν δική τους υπόθεση την περιφρούρηση της απεργίας. Περιοδείες και εξορμήσεις γίνονται ακόμα σε όλα τα εμπορικά καταστήματα, στα εργοστάσια, στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη και στους εργαζόμενους των δήμων του Πειραιά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ