Σάββατο 9 Φλεβάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΟΦΙΑ ΚΑΛΑΝΤΙΔΟΥ
Κοινός αγώνας εργατιάς, αγροτιάς και αυτοαπασχολούμενων

Με τους εργαζόμενους στην οινοποιία «Μπουτάρη», στη Στενήμαχο Νάουσας, συζήτησε προχτές η βουλευτής του ΚΚΕ

Μιλώντας στους εργαζόμενους της οινοποιίας
Μιλώντας στους εργαζόμενους της οινοποιίας
Η οργή και η αγανάκτηση να γίνουν αγώνας, ταξικά προσανατολισμένος, που θα οδηγεί σε αλλαγή των συσχετισμών σε πολιτικό και συνδικαλιστικό επίπεδο, θα συγκρούεται με την κυρίαρχη πολιτική και τους εκπροσώπους της, θα βάζει πλώρη για συνολικότερες αλλαγές στο επίπεδο της εξουσίας. Αυτό το κάλεσμα απηύθυνε η βουλευτής του ΚΚΕ Σοφία Καλαντίδου, μιλώντας στους εργαζόμενους της οινοποιίας «Μπουτάρη», στη Στενήμαχο της Νάουσας, όπου περιόδευσε προχτές, συνοδευόμενη από κλιμάκιο στελεχών της Επιτροπής Περιοχής Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ.

Στη διάρκεια της περιοδείας το κλιμάκιο του ΚΚΕ ενημερώθηκε για τις δραστηριότητες της επιχείρησης και συζήτησε για τις επιπτώσεις που θα προκύψουν από την εφαρμογή της νέας Κοινής Οργάνωσης Αγοράς (ΚΟΑ) Οίνου, η οποία προωθεί την παραπέρα μείωση της αμπελοκαλλιέργειας, κάτι που μαθηματικά θα οδηγήσει σε αύξηση των εισαγόμενων προϊόντων από τρίτες χώρες. Σύμφωνα με τη νέα ΚΟΑ Οίνου, από τον Ιούνη του 2008 τίθεται σε εφαρμογή πρόγραμμα εκρίζωσης καλλιεργειών. Παράλληλα, επιτρέπει τη χρήση ζάχαρων για την παραγωγή κρασιού, γεγονός που ωφελεί κυρίως τις βόρειες χώρες της ΕΕ, τα σταφύλια των οποίων είναι φτωχά σε ζάχαρα σε σχέση με αυτά των μεσογειακών χωρών.

Ακολούθησε συνάντηση με τη διοίκηση του Σωματείου Εργαζομένων, που πρόσφατα εντάχθηκε στην Ομοσπονδία του κλάδου, την ΠΟΕΕΠ, και αυτή την περίοδο βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις προκειμένου να κατακτήσει την κατοχύρωση των ειδικοτήτων και την καταβολή αμοιβών και αυξήσεων με βάση την κλαδική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας. Οι εργαζόμενοι, μέσα από Γενική Συνέλευση, αποφάσισαν τη συμμετοχή τους στην απεργία στις 13 του Φλεβάρη και στην απεργιακή συγκέντρωση που καλεί το Εργατικό Κέντρο Νάουσας.

Μιλώντας στους εργαζόμενους, στο χώρο της καντίνας, η Σοφία Καλαντίδου τους κάλεσε σε κοινό αγώνα με τους αγρότες και τα άλλα λαϊκά στρώματα της πόλης και της υπαίθρου, προκειμένου ενωμένοι να αντιπαλέψουν την πολιτική που υπηρετεί τα συμφέροντα του κεφαλαίου, που αυξάνει τα κέρδη και τη δύναμη των επιχειρηματιών και, ταυτόχρονα, γεννάει την ανεργία, τη λιτότητα, το ξεκλήρισμα, εμπορευματοποιεί την Υγεία, την Πρόνοια, την Παιδεία. Αξιοποιώντας την εμπειρία τους, και γνωρίζοντας ότι ο αγώνας μπορεί να φέρει αποτελέσματα, να οργανώσουν και να κλιμακώσουν την πάλη τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ