Τετάρτη 13 Φλεβάρη 2008 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
Θέατρο
Νέες θεατρικές αυλαίες

«Ιονέσκο live» στο «Αργώ»
«Ιονέσκο live» στο «Αργώ»
Στις 14/2 στο θέατρο «Αργώ» ανεβαίνει το έργο «Ιονέσκο live», σε σκηνοθεσία Γιάννη Κακλέα. Πρόκειται για συμπαραγωγή του θεάτρου «Αργώ» και των ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης και Καβάλας, με τα μονόπρακτα του Ευγένιου Ιονέσκο «Το μάθημα», «Η φαλακρή τραγουδίστρια» και «Οι καρέκλες», σε μετάφραση Ερρίκου Μπελιέ, μουσική Ιάκωβου Δρόσου, χορογραφία Κυριάκου Κοσμίδη, βίντεο Πίνδαρου Ανδριόπουλου - Χάρη Λαλούλη, φωτισμούς Γιώργου Τέλλου. Παίζουν: Αιμιλία Υψηλάντη, Κώστας Φλωκατούλας, Βάνα Πεφάνη, Γιάννης Στεφόπουλος, Γιώργος Γιαννούτσος, Νικολίνα Μουαΐμη.

  • Στο θέατρο «Χώρα» («Μικρή Χώρα») για 18 μόνο παραστάσεις, παρουσιάζεται το έργο «ALPENSTOCK» του Ρεμί Ντε Βος, μια μαύρη κωμωδία για τα σύνορα αγάπης - βίας. Μετάφραση Μπουμπουλίνα Νικάκη, σκηνοθεσία Esther Andre Gonzalez, σκηνικά - κοστούμια Χρήστος Κωνσταντέλλος, φωτισμοί Αλέκος Αναστασίου, μουσική επιμέλεια Ορέστης Καμπερίδης. Παίζουν: Αγγελική Δημητρακοπούλου, Νέστωρ Κοψιδάς, Δημήτρης Λιόλιος. Στις Αλπεις, η Γκρέτα και ο Φριτς προσπαθούν να διατηρήσουν το «κουκλόσπιτό» τους πιο καθαρό από τον «έξω κόσμο», τον «ξένο», ή το μετανάστη Γιόσιπ και την οικογένειά του. Η Esther Andre Gonzalez, παρουσιάζοντας για πρώτη φορά στην Ελλάδα έργο του Remi De Vos, αποδεικνύοντας ότι ο ρατσισμός «δημιουργεί ή διαπερνά τα σύνορα, ανάλογα όχι με τη χώρα όπου ζούμε, αλλά με την αγάπη μας για τον «άλλον».
  • Οι «Θεατρίνων θεατές» παρουσιάζουν τη «Διπλή Απιστία» του Μαριβώ, στο «Ατελιέ Πάρνηθος» (Πάρνηθος 29, Κυψέλη, τηλ. 210-8819.571). Πρόκειται για ιστορία έρωτα μεταξύ δύο νέων που προσβάλλεται από το μικρόβιο της απιστίας. Πόσο παραμένουμε πιστοί, τι καθορίζει τη σχέση μας με τον ερωτικό μας σύντροφο; Τέτοια ερωτηματικά αποτελούν το θέμα αυτής της κωμωδίας εποχής, που ανεβαίνει σε μετάφραση Μαίρης Μιχαλάτου - Γιώργου Λιβανού, σκηνικά - κοστούμια Δέσποινας Βολίδη, μουσική Φώτη Σιβριγιάν, χορογραφία Σίμωνα Πάτροκλου, φωτισμούς Σοκόλ Τομτσίνη. Παίζουν: Καίτη Ιμπροχώρη, Ισμήνη Καλέση, Γιώργος Λιβανός, Νότα Παρούση, Γιάννης Τσιώμου, Γιώργος Γιαννακόπουλος, Σταυρίνα Πρεβεδώρου, Μαρία Σύρου. Στα πλήκτρα η Σοφία Καψάσκη.
  • «Η μπλε γραμμή» τιτλοφορείται η παράσταση που ανεβάζει ο «Φούρνος» και είναι εμπνευσμένη από το έργο του Μπόρχες. Ο θίασος «Πλεύσις» με αυτήν την παράσταση δημιουργεί ένα «σύμπαν» δομημένο με τα υλικά των ονείρων, σε συνάφεια με το «σύμπαν» της βιβλιοθήκης του Χ.Λ. Μπόρχες. Η παράσταση είναι το ταξίδι στο λαβύρινθο της σκέψης του «ήρωα», ο οποίος έρχεται αντιμέτωπος με τους Μινώταυρους της ύπαρξης: ζωή, θάνατος, αλήθεια, όνειρο, μνήμη, λήθη, χρόνος και φθορά. Η παράσταση είναι ένα οπτικό θέατρο, όπου η ποιητική γραφή συναντά τον υπαινιγμό, ο χορός τη θεατρική πράξη, η εμψύχωση αντικειμένων το εικαστικό περιβάλλον. Σύλληψη - σκηνοθεσία Αντώνης Κουτρουμπής, ερμηνεία - χορογραφία Αντώνης Κουτρουμπής, μουσική σύνθεση Μηνάς Εμμανουήλ, φωτισμοί Χριστίνα Θανάσουλα.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ