Παρασκευή 15 Φλεβάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΡΥΘΜΙΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ
Στην υπηρεσία των μονοπωλιακών κερδών

Η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ) ενέκρινε αίτημα της εταιρείας «Αλουμίνιον της Ελλάδας» (έχει περάσει στον έλεγχο του μεγαλοεπιχειρηματία Μυτιληναίου), όχι μόνο να παράγει ρεύμα για χρήση της ίδιας της επιχείρησης, αλλά και να πουλάει τις ποσότητες ρεύματος που περισσεύουν στο σύστημα της ΔΕΗ. Αυτό προκύπτει από σχετικές δηλώσεις που έκανε χτες ο πρόεδρος της ΡΑΕ Μ. Καραμανής.

Αναφερόμενος στην προσφυγή της «Αλουμίνιον της Ελλάδας» στα δικαστήρια (ζητά να μην καταργηθεί η σύμβαση που είχε υπογράψει η ΠΕΣΙΝΕ το 1960 με την οποία υποχρεωνόταν η ΔΕΗ να προμηθεύει την «Αλουμίνιον» με φτηνό ρεύμα και η οποία σύμβαση έληξε τον Απρίλη του 2006), ο πρόεδρος της ΡΑΕ διατύπωσε την άποψη πως ακόμα κι αν η δικαστική απόφαση είναι υπέρ της «Αλουμίνιον» η τιμή θα πρέπει να αναπροσαρμοστεί στα δεδομένα της «απελευθέρωσης» των τιμολογίων υψηλής τάσης, που θα γίνει το καλοκαίρι, ώστε να μην είναι κάτω από το κόστος.

Οσον αφορά στο αίτημα της ΡΑΕ από τη ΔΕΗ να εκπονήσει μελέτη σχετικά με το κόστος παραγωγής ρεύματος για τα τιμολόγια μέσης και χαμηλής τάσης, αυτό σηματοδοτεί την πρόθεση της κυβέρνησης να απελευθερώσει στο επόμενο διάστημα και τα τιμολόγια για τα νοικοκυριά και τις μικρές βιοτεχνικές μονάδες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ