Παρασκευή 15 Φλεβάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ
Στα βήματα της Βρετανίας...

Ειδική συνεργασία με τη Βρετανία θα έχει το ελληνικό υπουργείο Παιδείας, προκειμένου να «υιοθετήσει τεχνογνωσία» για την επιβολή των αντιδραστικών αναδιαρθρώσεων στην ανώτατη εκπαίδευση. Σημειώνουμε ότι το βρετανικό σύστημα ανώτατης εκπαίδευσης είναι το πλέον εμπορευματοποιημένο και προωθημένο σ' αυτή την κατεύθυνση, περισσότερο από όλες τις χώρες που συμμετέχουν στη διαδικασία της Μπολόνια, έχοντας εφαρμόσει ουσιαστικά τη διακήρυξη της Μπολόνια... πριν ακόμα υπογραφεί!

Ο υπουργός Παιδείας, μετά από συνάντηση που είχε χτες με το Βρετανό ομόλογό του, ανακοίνωσε ότι ειδικό κλιμάκιο από την Ελλάδα θα επισκεφθεί τη Βρετανία για «συστηματική ανταλλαγή πληροφόρησης στα θέματα αξιολόγησης των ΑΕΙ», συνεργασία μεταξύ των αρχών αξιολόγησης των δυο χωρών και συνεργασία του ΔΟΑΤΑΠ με τις αντίστοιχες βρετανικές αρχές.

«Είμαστε ανοιχτοί να υιοθετήσουμε τεχνογνωσία όπου οι Βρετανοί είναι πιο μπροστά από εμάς», δήλωσε ευθαρσώς ο Ελληνας υπουργός Παιδείας, δείχνοντας ότι το «όραμά του» για τα ελληνικά πανεπιστήμια και ΤΕΙ είναι η ταχύτερη εμπορευματοποίηση και υποβάθμιση των σπουδών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ