Σάββατο 16 Φλεβάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΕΡΜΑΝΙΑ - ΑΥΣΤΡΙΑ
Εμπρησμοί ενάντια σε μετανάστες

ΒΕΡΟΛΙΝΟ - ΒΙΕΝΝΗ.--

Νέες εμπρηστικές επιθέσεις ενάντια σε μετανάστες ξέσπασαν τα ξημερώματα της Παρασκευής σε πολυκατοικία της πόλης Τούτλινγκεν στη Γερμανία, χωρίς ωστόσο να προκαλέσουν θύματα, αφού και οι 14 ένοικοι κατάφεραν να βγουν από το κτίριο πριν αυτό καταστραφεί. Σύμφωνα με πρακτορεία ειδήσεων, η φωτιά εκδηλώθηκε σε πολλά σημεία, γεγονός που ενισχύει τις υποψίες των ανακριτών πως πρόκειται για εμπρησμό, ωστόσο οι αρχές δηλώνουν ότι δεν έχουν στοιχεία που να τους οδηγεί στο συμπέρασμα πως πρόκειται για έγκλημα με ρατσιστικά κίνητρα και δηλώνουν πως η έρευνα συνεχίζεται.

Παράλληλα, άλλη μια πυρκαγιά ξέσπασε στον τρίτο όροφο ενός κτιρίου στο Βισμπάντεν του κρατιδίου της Εσσης, στο οποίο διέμεναν μετανάστες που είχαν ζητήσει πολιτικό άσυλο, από την οποία τραυματίστηκαν εννέα άνθρωποι, ανάμεσά τους επτά παιδιά.

Ενώ και στην Αυστρία, στο προάστιο Φαβορίτεν της Βιέννης ξέσπασαν δύο πυρκαγιές σε δύο κοντινά κτίρια, στα οποία κατοικούσαν στην πλειοψηφία τους Τούρκοι μετανάστες. Από τις αναθυμιάσεις αρρώστησαν 11 άτομα, τα περισσότερα παιδιά, ενώ η αστυνομία εκφράζει υποψίες πως πρόκειται για έργο εμπρηστή.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ