Παρασκευή 22 Φλεβάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Οι αγρότες... καλοπερνάνε!

Αμφισβητώντας τα στοιχεία μείωσης του αγροτικού εισοδήματος που παρέθεσε στη Βουλή ο βουλευτής του ΚΚΕ Νίκος Μωραΐτης, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης υποστήριξε ότι το αγροτικό εισόδημα... αυξήθηκε

ICON

Το μαύρο άσπρο επιχείρησε να παρουσιάσει χτες ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Αλέξανδρος Κοντός απαντώντας σε Ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ Ν. Μωραΐτη για τη μείωση του αγροτικού εισοδήματος και στην αύξηση των εξόδων. Ο υπουργός έφθασε στο σημείο να υποστηρίξει ότι «τα δικά μας στοιχεία στο υπουργείο αναφέρουν ότι έχουμε αύξηση του αγροτικού εισοδήματος»! Παρ' όλα αυτά αποδέχτηκε ότι υπάρχει αύξηση στο λίπασμα και στις ζωοτροφές λόγω έλλειψης προσφοράς, λέγοντας όμως παράλληλα ότι υπάρχει αύξηση στις τιμές διάθεσης σειράς αγροτικών προϊόντων.

«Σήμερα το τσουβάλι το λίπασμα είναι απλησίαστο για τον Ελληνα αγρότη» ανταπάντησε ο Ν. Μωραΐτης και συνέχισε λέγοντας ότι «υπάρχει εκτόξευση του κόστους παραγωγής, που εξανεμίζει το πενιχρό εισόδημα των αγροτών. Το χρόνο που μας πέρασε υπήρχε αύξηση που αγγίζει το 20%». Σχολιάζοντας δε τα περί αύξησης του αγροτικού εισοδήματος σημείωσε: «Αυτά να τα πείτε σε φτωχές, σε άγονες περιοχές της χώρας, όπου το μόνο εισόδημα που αφήσατε είναι του ταχυδρόμου, με τις συντάξεις πείνας. Να ρωτήσετε τους κτηνοτρόφους, που σήμερα πουλάνε τα αρνιά 3,5 ευρώ το κιλό, από 6 με 7 που πουλιόταν πέρσι».

Ο βουλευτής του ΚΚΕ επισήμανε ότι «καθημερινά οι φτωχομεσαίοι αγρότες, οι κτηνοτρόφοι της χώρας δέχονται ολομέτωπη επίθεση στο εισόδημά τους. Δύο χρόνια από την εφαρμογή της αναθεωρημένης ΚΑΠ, που ψήφιζαν και πανηγύριζαν τα κόμματα του ευρωμονόδρομου, έχουμε χειροπιαστά αποτελέσματα. Εχουμε βίαιο ξεκλήρισμα των καπνοπαραγωγών, των τευτλοπαραγωγών και άλλων δυναμικών καλλιεργειών, κλείσιμο εργοστασίων επεξεργασίας αγροτικών προϊόντων, καπνεργοστάσια, εργοστάσια ζάχαρης που αφήνουν στο δρόμο, στην ανεργία εκατοντάδες εργαζόμενους και από την άλλη μεριά ερημώνουν την ύπαιθρο». Κατέληξε λέγοντας ότι «η κατάσταση αυτή είναι αποτέλεσμα μιας αντιαγροτικής πολιτικής, που εφαρμόζουν όλες οι κυβερνήσεις κάτω από τις εντολές της Ευρωπαϊκής Ενωσης».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ