Τρίτη 26 Φλεβάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΔΙΕΘΝΗ
Ηρωας της Κούβας

Ο νεοεκλεγείς Πρόεδρος της Κούβας, Ραούλ Κάστρο, γεννήθηκε στις 3 Ιούνη του 1931 και από τα φοιτητικά του χρόνια συμμετείχε ενεργά σε πολιτικές δραστηριότητες ενάντια στον δικτάτορα Μπατίστα, πήρε μέρος στην επίθεση στη Μονκάδα, όπου μετά την αποτυχία της επίθεσης συνελήφθη και φυλακίστηκε για 13 χρόνια. Στη συνέχεια βρήκε καταφύγιο στο Μεξικό, όπου πήρε μέρος στην αποβίβαση στην Κούβα με το πλοίο «Γκράνμα» και ξεκίνησε ο επαναστατικός αγώνας στη Σιέρα Μαέστρα.

Μετά τη νίκη της Επανάστασης την 1η Γενάρη του 1959 διορίστηκε στρατιωτικός αρχηγός της περιφέρειας Οριέντε και τον Οκτώβρη του ίδιου χρόνου υπουργός των Επαναστατικών Ενόπλων Δυνάμεων, θέση που υπηρέτησε από τότε.

Είναι μέλος της ΚΕ του ΚΚ Κούβας και ο Β΄ Γραμματέας του από την επανίδρυση του κόμματος τον Οκτώβρη του 1965. Είναι μέλος της Εθνοσυνέλευσης της Λαϊκής Εξουσίας από την ίδρυσή της το 1976 όπου και εκλέχθηκε Α΄ Αντιπρόεδρος του Συμβουλίου του Κράτους και του Υπουργικού Συμβουλίου. Στις 27 Φλεβάρη του 1998 έλαβε τον τιμητικό τίτλο του Ηρωα της Κούβας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ