Τρίτη 26 Φλεβάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΔΙΕΘΝΗ
ΗΠΑ
«Κόντρες» υποψηφίων για τις εντυπώσεις

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.--

Για τα καλά βγήκαν τα μαχαίρια στην κούρσα για το προεδρικό χρίσμα των Δημοκρατικών ενόψει της πολύ κρίσιμης προκριματικής αναμέτρησης στις πολιτείας του Τέξας και του Οχάιο με την Χίλαρι Κλίντον να ασκεί τη σκληρότερη μέχρι σήμερα κριτική κατά του συνυποψήφιού της Μπάρακ Ομπάμα, κατηγορώντας τον ότι κυκλοφόρησε παραπλανητικά προεκλογικά φυλλάδια για την πολιτική δημόσιας υγείας και εμπορίου.

Από την πλευρά του ο Ομπάμα υπερασπίστηκε το περιεχόμενο του φυλλαδίου και καταφέρθηκε στην Κλίντον λέγοντας ότι άλλα υποστήριζε στο παρελθόν και άλλα σήμερα που είναι υποψήφια πρόεδρος. Πάντως, ο γνωστός σκηνοθέτης Μάικλ Μουρ, στην ιστοσελίδα του δηλώνει ότι το πρόγραμμα της Κλίντον θα «είναι θείο δώρο για τις ασφαλιστικές εταιρείες». Στο μεταξύ, ο Ραλφ Νέιντερ, που το 2000 ως υποψήφιος πρόεδρος με το Κόμμα των Πρασίνων συγκέντρωσε 2,7% και κατά τους Δημοκρατικούς τους στέρησε τη νίκη, ανακοίνωσε ότι θα είναι και πάλι υποψήφιος.

Τέλος, η νέα νίκη του Τζον ΜακΚέιν στις προκριματικές εκλογές του Πουέρτο Ρίκο τον φέρνει πιο κοντά στην ανάληψη του χρίσματος εκ μέρους των Ρεπουμπλικάνων, καθώς κατά το CNN, o ΜακΚέιν έχει 918 εκλέκτορες και ο Χάκαμπι 217, ενώ για το χρίσμα απαιτούνται 1.191 εκλέκτορες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ