Τετάρτη 27 Φλεβάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΗ ΣΕ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ
Δε δούλεψε με την κακοκαιρία και μετατίθεται!

Με εξώδικο απαντάει η εργοδοσία στο δίκαιο αίτημα να θεωρηθεί εργάσιμη η μέρα που η εταιρεία δε λειτούργησε λόγω του χιονιού

«Πόλεμο» έχει κηρύξει η «Ανώνυμη Βιομηχανική και Εμπορική Εταιρεία ΑΦΟΙ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΙ ΑΒΕΕ» στην εργαζόμενη Παναγιώτα Γιαννοπούλου, με στόχο να «απαλλαγεί» από την παρουσία της, επειδή τόλμησε να διεκδικήσει τα αυτονόητα δικαιώματά της.

Η εργαζόμενη δουλεύει σε εμπορικό κατάστημα ρούχων της επιχείρησης στους Αγ. Αναργύρους από τις 20 Οκτώβρη του 2007 (η πρόσληψή της έγινε ένα μήνα μετά) και κάθε Τετάρτη έπαιρνε κανονικά το ρεπό της. Τη Δευτέρα 18 Φλεβάρη, το κατάστημα παρέμεινε κλειστό λόγω της έντονης χιονόπτωσης. Η εργαζόμενη την επόμενη μέρα πήγε κανονικά στη δουλειά και τη μεθεπόμενη (Τετάρτη) πήρε το ρεπό της. Την Πέμπτη 21 Φλεβάρη, ο εργοδότης, Χ. Χριστόπουλος, της είπε, όπως κατήγγειλε η εργαζόμενη, ότι έκανε του κεφαλιού της, ότι ο ίδιος είχε δηλώσει πως ρεπό για όλους θα θεωρηθεί η Δευτέρα 18 Φλεβάρη, επειδή το κατάστημα έμεινε κλειστό, και ότι γι' αυτό το λόγο θα της αφαιρέσει μια μέρα από την άδειά της.

Η εργαζόμενη δεν το αποδέχτηκε και τότε ο εργοδότης την απείλησε με τη μεταφορά της σε άλλο κατάστημα στην Ηλιούπολη. Η εργαζόμενη και πάλι αντέδρασε, μη αποδεχόμενη τη μετάθεση. Μάλιστα, την ίδια μέρα, η πρόεδρος του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας Μ. Τσαγκατάκη επικοινώνησε με τη λογίστρια της επιχείρησης, δηλώνοντας ότι το σωματείο δεν πρόκειται να δεχτεί οποιαδήποτε βλαπτική μεταβολή των όρων εργασίας και ότι θα αντιδράσει δυναμικά σε αντίθετη περίπτωση.

Προχτές, Δευτέρα, και μετά από απειλές και εκβιασμούς όλες τις προηγούμενες μέρες, προκειμένου να αναγκαστεί σε παραίτηση η εργαζόμενη, της κοινοποιήθηκε στο κατάστημα εξώδικη δήλωση της επιχείρησης, με την οποία της ζητά από την επομένη της κοινοποιήσεως της δήλωσης να μεταβεί στο κατάστημα στο Περιστέρι, γιατί σε διαφορετική περίπτωση θα προβεί στην απόλυσή της. Το σωματείο θα παρέμβει άμεσα, προκειμένου να σταματήσει η δίωξη της εργαζόμενης.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
«Φρένο» σε μια ακόμα απόλυση στο Εμπόριο από το Σωματείο (2022-12-29 00:00:00.0)
Πάρτε πίσω την απόλυση! (2008-03-04 00:00:00.0)
Απόλυση - πρόκληση (2008-03-01 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ