Κυριακή 2 Μάρτη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ - ΣΚΑΚΙ
Ναυάγιο στο νέου τύπου παγκόσμιο;

Η πρωταθλήτρια Μακροπούλου Μαρίνα στο «Καπέλ λα Γκραντ» της Γαλλίας, μαζί με τους Κοτρωνιά, Ντέμπο και Λογοθέτη

Σε καταπληκτική φόρμα βρίσκεται στο «Λινάρες 2008» ο πρώην παγκόσμιος πρωταθλητής Βεσελέν Τοπάλοβ
Σε καταπληκτική φόρμα βρίσκεται στο «Λινάρες 2008» ο πρώην παγκόσμιος πρωταθλητής Βεσελέν Τοπάλοβ
Οι περισσότεροι κορυφαίοι σκακιστές - εκτός από τον Κράμνικ τώρα δε δέχονται τη συμμετοχή ακόμα και ο Ινδός Παγκόσμιος Πρωταθλητής Ανάντ, αλλά και ο πρώην κάτοχος του τίτλου Βεσ. Τοπάλοβ - δε συμφωνούν με το νέο τρόπο διεξαγωγής του Παγκόσμιου Ατομικού Πρωταθλήματος, γιατί ήδη το αγωνιστικό τους πρόγραμμα για το 2008 και 2009 είναι πολύ φορτωμένο (αρκετοί έχουν υπογράψει συμβόλαια συμμετοχής σ' άλλες ισχυρές διοργανώσεις).

Ο βασικότερος λόγος όμως, σαν επαγγελματίες σκακιστές, είναι τα χαμηλά χρηματικά έπαθλα που δίνει η FIDE για το συγκεκριμένο Γκραν Πρι, με αποτέλεσμα να προτιμήσουν περισσότερο δελεαστικές προτάσεις.

Σύμφωνα με πρόταση της γερμανικής εταιρείας UEP, (πρόκειται για τη χορηγό εταιρεία που διοργανώνει το φθινόπωρο το νέο ματς Ανάντ - Κράμνικ με έπαθλα 1.000.000 ευρώ), προς τη FIDE, η σειρά των έξι τουρνουά του Γκραν Πρι ν' αντικατασταθεί απ' ένα και μόνο τουρνουά των 8 κορυφαίων σκακιστών του κόσμου και εγγυώνται έπαθλα ενός ακόμα εκατομμυρίου ευρώ!

* Στο μεγάλο διεθνές τουρνουά «Καπέλ λα Γκραντ 2008» της Γαλλίας συμμετείχαν 604 σκακιστές και σκακίστριες, μεταξύ αυτών και οι Ελληνες σκακιστές Βασίλης Κοτρωνιάς, η Πρωταθλήτρια Ελλάδας Μαρίνα Μακροπούλου, η πρώτη σκακιέρα της Εθνικής Γυναικών Ελλάδας Ελενα Ντέμπο και ο διεθνής διαιτητής Λογοθέτης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ