Πέμπτη 28 Φλεβάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΟΡΧΗΣΤΡΑ «ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ»
Σειρά συναυλιών για τους πυρόπληκτους

Σε χτεσινή συνέντευξη Τύπου έγινε ενημέρωση για τη συνέχεια της πρωτοβουλίας του Μίκη Θεοδωράκη με τρεις ακόμα συναυλίες για την ενίσχυση των πυρόπληκτων Ηλείας και Μεσσηνίας, από τη Λαϊκή Ορχήστρα «Μίκης Θεοδωράκης»: Οι συναυλίες θα γίνουν στις 5, 6/3, σε Πύργο και Καλαμάτα, αντίστοιχα, και στις 12/3 στη Θεσσαλονίκη (Παλαί ντε Σπορ). Στις δύο πρώτες συναυλίες συμμετέχουν οι: Ηλ. Ανδριόπουλος, Γρ. Βαλτινός, Μ. Βλάχου, Σ. Βόσσου, Μ. Ζώη, Δούκισσα, Κ. Κάση, Ηλ. Κλωναρίδης, Υ. Λάγιου, Μ. Λίντα, Ν. Μακρόπουλος, Μ. Ριάλδη, Π. Τόνιος, Αλ. Χατζής, Λ. Λαζόπουλος.

Στη συναυλία της Θεσσαλονίκης οι: Σ. Αβραμίδου, Θ. Αδαμαντίδης, Γρ. Βαλτινός, Μ. Βλάχου, Σ. Βόσσου, Δούκισσα, Μ. Ζώη, Ηρώ, Κ. Θωμαΐδης, Π. Καραδημήτρης, Κ. Κάση, Ηλ. Κλωναρίδης, Μ. Κουγιουμτζή, Υ. Λάγιου, Β. Λέκκας, Μ. Λίντα, Ν. Μακρόπουλος, Γρ. Μπιθικώτσης, Μ. Μποτέλη, Π. Πανδής, Μ. Ριάλδη, Π. Τόνιος, Α. Φόνσου, Αλ. Χατζής, Χ. Κλυνν, Λ. Λαζόπουλος. Στις εκδηλώσεις συμμετέχουν εικαστικοί με έργα τους, που θα προβληθούν σε οθόνη.

Ο Μίκης για τις εξελίξεις στα Βαλκάνια

Στη συνέντευξη δόθηκε στη δημοσιότητα και κείμενο του Μίκη Θεοδωράκη για τις εξελίξεις στα Βαλκάνια, στο οποίο σημειώνει ανάμεσα σ' άλλα:

«Ανεξάρτητα από τα αποτελέσματα των αμερικανικών εκλογών, δηλαδή ανεξάρτητα από το ποιος θα είναι ο μελλοντικός Πρόεδρος, η κολοσσιαία πολεμική μηχανή έχει ήδη μπει μπροστά με στόχο την εξόντωση όλων όσων θεωρεί εχθρούς της. Ακόμα κι αυτών - όπως η Ελλάδα - που δεν υπακούνε τυφλά τις εντολές της. Ιράν, Κορέα, Αραβικός κόσμος (μη υποτελής) και φυσικά άμεσα η Ρωσία και στο βάθος η Κίνα. Μετά θα 'ρθει η σειρά των "άτακτων", της Νότιας Αμερικής. Σημερινός στόχος είναι τα Βαλκάνια με κύριο σύμμαχο τη "μεγάλη" Αλβανία ξεκινώντας από το Κόσσοβο με συνεργάτες τους υπεύθυνους για μαζικές δολοφονίες Ου-Τσε-Κα».

Σε άλλο σημείο ανάμεσα σε άλλα αναφέρει: «Δεδομένου ότι οι Αμερικανοί δεν πείθονται πια από όσες υποκλίσεις κι αν κάνουν απέναντί τους οι ποικιλόμορφες αμερικανόφιλες ηγεσίες. Κι αυτό γιατί φοβούνται και μισούν τον λαό μας, για τον οποίο είναι βέβαιοι ότι στη μεγάλη του πλειοψηφία απορρίπτει τα φιλοπόλεμα σχέδιά τους. Και γι' αυτό θέλει να μας τιμωρήσει με κάθε τρόπο». Και παρακάτω υπογραμμίζει: «Είναι προδοσία η αναγνώριση του Κοσσόβου χωρίς την έγκριση της διεθνούς κοινότητας, του ΟΗΕ. Δηλαδή μιας επαρχίας που από αιώνες αποτελεί τμήμα της Σερβίας. Και τι θα νιώθαμε εμείς αν μεθαύριο μας έπαιρναν με το έτσι θέλω τη μισή Κύπρο, τη Θράκη ή την Ηπειρο;».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ