Παρασκευή 29 Φλεβάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ «ΛΕΒΕΝΤΗΣ ΑΕ»
Παραμένουν ξεκρέμαστοι

Ούτε για μια θέση εργασίας δεν ήταν ικανή να δεσμευτεί η υφυπουργός Απασχόλησης Σ. Καλατζάκου, στη συνάντηση που είχε με τους 43 εναπομείναντες εργαζόμενους της επιχείρησης ΛΕΒΕΝΤΗΣ ΑΕ (καφε-εστιατόριο στην Εθνική οδό Αθηνών - Λαμίας). Οι εργαζόμενοι, που βρίσκονται σε τρίμηνη διαθεσιμότητα, καθώς η επιχείρηση εκκαθαρίζεται και πλέον δε λειτουργεί, απαίτησαν να μη χαθεί ούτε μια θέση εργασίας και να εξασφαλιστεί η πλήρης και σταθερή εργασία.

Αντί γι' αυτό η Σ. Καλατζάκου «εξάντλησε» τις προσπάθειές της στο να γίνει μια παρέμβαση στο υπουργείο ΠΕΧΩΔΕ (που έχει την ευθύνη) ώστε οι 43 εργαζόμενοι να έχουν προτεραιότητα στις προσλήψεις στην περίπτωση που φτιαχτεί νέο κατάστημα στον καινούριο δρόμο (όχι σε λιγότερο από 2 χρόνια, όπως εκτίμησε και βέβαια εάν και εφόσον το επιθυμεί ο ιδιώτης). Επίσης έκανε λόγο και για την απορρόφησή τους σε 18μηνα προγράμματα του υπουργείου.

«Εξετάσεις» τόσο στην κυβέρνηση όσο και στην εργοδοσία έδωσε πάντως ο νομάρχης Φθιώτιδας Α. Χειμάρας, ο οποίος ευθαρσώς ζήτησε να δοθούν λεφτά στους επιχειρηματίες της περιοχής, προκειμένου να απασχολήσουν εργαζόμενους! Οι εργαζόμενοι και οι εκπρόσωποί τους δήλωσαν ότι αυτές δεν είναι λύσεις και προειδοποίησαν για κλιμάκωση του αγώνα τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ