Παρασκευή 29 Φλεβάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΟΤΑ
Απεργιακό μπλόκο στους αντιασφαλιστικούς σχεδιασμούς

Κάλεσμα στους εργαζόμενους να πάρουν στα χέρια τους την κλιμάκωση του αγώνα απηύθυναν οι ταξικές δυνάμεις από τη συγκέντρωση στην Ομόνοια

Απεργία πραγματοποίησαν χθες οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ ενάντια στους αντιασφαλιστικούς σχεδιασμούς της κυβέρνησης, που, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνουν και την ενοποίηση των Tαμείων τους, ΤΑΔΚΥ (επικουρικό και εφάπαξ) και ΤΥΔΚΥ (υγειονομική περίθαλψη), που θα επιφέρει συρρίκνωση των ασφαλιστικών τους δικαιωμάτων.

Στo πλαίσιo της απεργίας, η Συντονιστική Επιτροπή Εργαζομένων ΟΤΑ Αττικής πραγματοποίησε συγκέντρωση στην Ομόνοια. Χαιρετίζοντας τη συγκέντρωση, συνδικαλιστές από διάφορους δήμους επισήμαναν ότι η επιχείρηση της κυβέρνησης να ενοποιήσει τα Tαμεία του κλάδου είναι μέρος της συνολικότερης αντιασφαλιστικής επίθεσης.

Οι εργαζόμενοι, τόνισαν, πρέπει να απαντήσουν, βάζοντας στο περιθώριο τις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές πλειοψηφίες, να κλιμακώσουν τον αγώνα τους, υιοθετώντας και προβάλλοντας το πλαίσιο αιτημάτων των ταξικών δυνάμεων που απαντά στις σύγχρονες ανάγκες και έρχεται σε ρήξη με αυτήν την αντεργατική πολιτική. Στην κατεύθυνση αυτή, τους κάλεσαν σε μαζική συμμετοχή στις κινητοποιήσεις που ΠΑΜΕ, που θα πραγματοποιηθούν το επόμενο διάστημα.

Στη συνέχεια, έγινε πορεία προς το υπουργείο Απασχόλησης, όπου ενώθηκε με άλλους απεργούς του κλάδου. Αντιπροσωπεία της ΠΟΕ ΟΤΑ συναντήθηκε με την υπουργό Απασχόλησης, Φ. Πάλλη - Πετραλιά, με την τελευταία να δηλώνει ότι η ενοποίηση δε θα θίξει τα δικαιώματα των εργαζομένων. Αποκρύπτοντας ότι συνέπεια της ενοποίησης θα είναι η μεγάλη μείωση της επικουρικής σύνταξης (πάνω από 35%) και κατ' επέκταση και το εφάπαξ που υπολογίζεται με βάση την επικουρική σύνταξη.

Από τη χτεσινή συγκέντρωση του Συντονιστικού
Από τη χτεσινή συγκέντρωση του Συντονιστικού
Μετά τη συνάντηση, οι απεργοί έκαναν πορεία μέχρι το υπουργείο Οικονομικών. Σήμερα θα γίνει σύσκεψη των ΔΣ των σωματείων και θα ακολουθήσει συνεδρίαση του Γενικού Συμβουλίου με βάση πρόταση που έχει ήδη διαμορφωθεί για 24ωρη απεργία στις 7 του Μάρτη, αποχή από την εργασία από 8 έως 10 του Μάρτη και 48ωρη στις 11 και 12 του Μάρτη.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Δεν θα το επιτρέψουμε! Προετοιμάζουμε την απεργία! (2020-01-24 00:00:00.0)
Σε άμεσο κίνδυνο επικουρική και εφάπαξ (2009-03-05 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ (2008-11-12 00:00:00.0)
Αποφάσισαν εξαήμερη παράταση της απεργίας (2008-03-06 00:00:00.0)
Σε τρία κομμάτια σπάει ο ΕΔΟΕΑΠ (2003-10-22 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ