Κυριακή 2 Μάρτη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΔΙΕΘΝΗ
Μέτωπο στον ιμπεριαλισμό

Η επέμβαση των Ευρωατλαντιστών στα Βαλκάνια, με επίκεντρο το Κοσσυφοπέδιο, συνεχίζεται. Η προσπάθεια δημιουργίας προτεκτοράτων μοιάζει με προσάναμμα μιας επιπλέον στρατιωτικής ανάφλεξης. Η παρουσία ενός καθολικού κινήματος ειρήνης με σαφή αντιιμπεριαλιστική προμετωπίδα είναι κάτι παραπάνω από αναγκαία. Η λαϊκή παρουσία με κάθε μορφή αντιστασιακών οργανώσεων στις γειτονιές της Ελλάδας είναι ο απαραίτητος όρος για ένα νέο κίνημα αντιιμπεριαλιστικής απελευθέρωσης.

Ενα νέο ΕΑΜ γίνεται ιστορική αναγκαιότητα για την ελληνική πατρίδα και το χάος της. Η γερμανική κατοχή του 1941 ήταν ανοιχτή πολεμική έκφραση του χρηματιστικού κεφαλαίου με τη μορφή του ναζισμού. Σήμερα η σιδερόφραχτη έκφραση του χρηματιστικού κεφαλαίου γίνεται με τη μορφή θεσμικών ιμπεριαλιστικών οργανώσεων (ΝΑΤΟ - ΕΕ), με τη μορφή εθελούσιας υποταγής εθνών, κρατών και λαών πίσω από το διάφανο πέπλο μιας εκφυλισμένης ελευθεριότητας.

Στις άκρως επικίνδυνες αυτές συνθήκες ο ρόλος της εργατικής τάξης γίνεται καταλυτικός. Το πιο προωθημένο τμήμα της, το επαναστατικό σύνολο της τάξης του, να εκπληρώσει την ιστορική του αποστολή. Ν' αναλάβει την ευθύνη του συνόλου των εθνικών και κοινωνικών προβλημάτων ως «η νέα εθνικά ιθύνοντα τάξη» απέναντι σε μια εθνικά ύποπτη, δοσίλογη και εκμεταλλεύτρια αστική τάξη. Η ανάληψη αυτών των ευθυνών δε γίνεται για το ατομικό της συμφέρον, αλλά στο όνομα της κοινωνίας. Γίνεται για να σταματήσει η διάλυση του κοινωνικού ιστού από την αθλιότητα του περιθωρίου της ανεργίας, της πείνας και του φόβου. Για να σταματήσει η αιμοδοσία των Ελλήνων στον καπιταλιστικό Μολώχ της αυθαιρεσίας και του προνομίου. Για να σταματήσουν το καταστροφικό τους έργο οι μειοδότες της πολιτικής «κωλοτούμπας». Για να σταματήσει η Ελλάδα να μεταβάλλεται σε κρίκο και με την υπαγόρευση της ιμπεριαλιστικής αλυσίδας σε αλαζόνα κυρίαρχο στα Βαλκάνια με το δόγμα της «διείσδυσης» του οικονομικού ιμπεριαλισμού του κεφαλαίου.

Για να σταματήσει το αίσχος της μετατροπής των παιδιών της Ελλάδας σε μισθοφόρους ενταγμένους σε ιμπεριαλιστικά εκστρατευτικά σώματα για την προστασία των συμφερόντων του διεθνούς ιμπεριαλιστικού κεφαλαίου πάνω σε λαούς. Μέσα από τη συγκρότηση του παλλαϊκού αντιιμπεριαλιστικού κινήματος σώζεται η πατριωτική τιμή της Ελλάδας και σταματά ο συνεχιζόμενος εκφυλισμός των Ελλήνων σε δειλούς κι υποταγμένους πένητες από τη μια και σε αλαζόνες πλουσιοπάροχους από την άλλη.

Η υπόθεση του σερβικού Κοσσυφοπεδίου είναι αλληλένδετη με την υπόθεση της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας (FYROM). Οι πολιτικοί «κωλοτούμπες» του 1992 των «πολεμικών» συλλαλητηρίων να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Στην υπόθεση της ονοματολογίας υπήρχαν από τη μια οι Λακεδαιμόνιοι που προπηλακιζόμενοι προσπαθούσαν να σώσουν την τιμή της Ελλάδας από εθνικιστικές εξάρσεις ιμπεριαλιστικού προσανατολισμού. Από την άλλη υπήρχαν οι Μηδίζοντες που ενεργούσαν είτε ως σώμα της ιμπεριαλιστικής λογικής του «ανήκομεν εις την Δύσιν», είτε ως θλιβεροί συνοδοιπόροι για να είναι «ιν στο κέντρο των αποφάσεων». Αυτά δεν ξεχνιούνται κι όποιος θέλει συγχώρεση ας πάει στον Πατριάρχη.


Αντώνης ΔΑΜΙΓΟΣ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ