Σάββατο 1 Μάρτη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Περιπλανήσεις χρωμάτων

Εργο του Κωνσταντίνου Καπετανόπουλου
Εργο του Κωνσταντίνου Καπετανόπουλου
«Παρελθόν, παρόν και μέλλον» τιτλοφορείται η έκθεση ζωγραφικής του Κωνσταντίνου Καπετανόπουλου (από τις 5/3), στο Μουσείο της Πόλεως της Αθηνών (Παπαρηγοπούλου 5-7). Οπως σημειώνει ο διευθυντής του μουσείου, καθηγητής, Στέλιος Λυδάκης, «ο ζωγράφος έχει ένα ιδιαίτερο ευρύ φάσμα αναζητήσεων με συνεπή ανέλιξη από το αφηρημένο στο συγκεκριμένο, χωρίς όμως το συγκεκριμένο να εξαντλείται στο ρεαλιστικό. Επιδιώκεται το οραματικό, το ονειρικό και πάνω απ' όλα το ποιητικό πνεύμα που παραμένει ο βασικότερος συντονιστής της εικόνας και της γενικότερης κοσμοθεωρίας του καλλιτέχνη».

Από 13-30/3 στην γκαλερί «Σκουφά» παρουσιάζεται νέα δουλειά του Γιάννη Λογοθέτη (ΛοΓό). Ο καλλιτέχνης, με ποιητική διάθεση, προτείνει να δούμε τον κόσμο με τη δική του ματιά. Ανθρώπινες φιγούρες, μοναχικές, ζευγαρωμένες, χαρούμενες, συνομιλούν μαζί μας. Ισορροπώντας μεταξύ πραγματικότητας και ονείρου ο ΛοΓό δημιουργεί τις φιγούρες του με μια ξεχωριστά εξελιγμένη χρωματική ευαισθησία.

Από 6/3-3/5 στην γκαλερί «Thanassis Frissiras» (Κριεζώτου 7), θα παρουσιαστεί έκθεση του Αντόνιο Σεγκούι. Ο καλλιτέχνης γεννήθηκε στην Αργεντινή. Σπούδασε ζωγραφική και γλυπτική στη Γαλλία και την Ισπανία. Από το 1963 ζει και εργάζεται στο Παρίσι. Εχει εκθέσει έργα του σε μεγάλα μουσεία και γκαλερί σε όλο τον κόσμο.

Στο «Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Ιλεάνα Τούντα» φιλοξενείται (έως 29/3) έκθεση του Δημήτρη Τσουμπλέκα με τίτλο «Οικογενειακές υποθέσεις».

Στην γκαλερί «Ερση» (Κλεομένους 4), από 4-15/3 εκτίθεται ζωγραφική του Χριστογιάννη Κουφόπουλου με τίτλο «Ανάμνηση - Φθορά». Η αίσθηση της φθοράς και της ανάμνησης, σε μια αλληλοεξαρτώμενη σχέση, είναι τα στοιχεία των έργων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ