Τρίτη 4 Μάρτη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΛΙΜΑΝΙΩΝ
Παμπειραϊκή απεργία αύριο Τετάρτη

Κάλεσμα της Επιτροπής Αγώνα να μαζικοποιήσουν οι εργαζόμενοι τη συγκέντρωση, στις 10 π.μ., στον Ηλεκτρικό Σταθμό της πόλης. Κινητοποίηση και χτες ενάντια στην ποινικοποίηση του αγώνα

Από τη χτεσινή συγκέντρωση των λιμενεργατών του Πειραιά έξω από τα δικαστήρια

Eurokinissi

Από τη χτεσινή συγκέντρωση των λιμενεργατών του Πειραιά έξω από τα δικαστήρια
Αγωνιστικό κάλεσμα σε όλους τους εργαζόμενους του Πειραιά, να συμμετέχουν αύριο Τετάρτη στην παμπειραϊκή απεργία και στη συγκέντρωση στις 10 το πρωί στον Ηλεκτρικό Σταθμό της πόλης, διεκδικώντας λιμάνια ενιαία εξ ολοκλήρου στο Δημόσιο, στην υπηρεσία των εργαζομένων και του λαού και όχι των μονοπωλίων, απευθύνει η Επιτροπή Αγώνα Σωματείων Πειραιά.

Την παμπειραϊκή απεργία έχει κηρύξει το ΕΚΠ και επιβλήθηκε κάτω από την πίεση των σωματείων της Επιτροπής Αγώνα, των ταξικών δυνάμεων του ΠΑΜΕ, των αγωνιστικών διαθέσεων των εργαζομένων στο λιμάνι, αλλά και από τις ίδιες τις εξελίξεις. Σήμερα αρχίζει στη Βουλή και η συζήτηση του σχετικού αντιδραστικού νομοσχεδίου.

Η Επιτροπή, στην ανακοίνωσή της, τονίζει ότι πλέον είναι επιτακτική η ανάγκη «για παραπέρα κλιμάκωση των κινητοποιήσεων με πλαίσιο που θα συγκρούεται με το σύνολο της αντεργατικής πολιτικής». Οτι απαιτείται συντονισμός δράσης και «μέτωπο πάλης με όλους τους εμπλεκόμενους κλάδους με το λιμάνι», «να σταματήσει ο περιορισμός των κινητοποιήσεων στα στενά πλαίσια που οι δυνάμεις του συμβιβασμού και της ανταγωνιστικότητας ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ και ΑΠ» έχουν επιβάλει.

Χτες, στο Πρωτοδικείο Πειραιά, εκδικάστηκε η αγωγή που κατέθεσε η κυβερνητική διοίκηση της ΟΛΠ ΑΕ, αξιώνοντας να χαρακτηριστούν παράνομες και καταχρηστικές οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων του Οργανισμού, όπως η αυριανή 24ωρη απεργία, αλλά και η αποχή από τις υπερωρίες και τα Σαββατοκύριακα. Εξω από τα δικαστήρια, οι εργαζόμενοι απάντησαν με μαζική συγκέντρωση. Η απόφαση αναμένεται σήμερα. Στο πλευρό τους, ήταν οι ταξικές δυνάμεις από σωματεία του Πειραιά, αντιπροσωπεία της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ, η βουλευτής του ΚΚΕ Ελπίδα Παντελάκη, ο ευρωβουλευτής του Κόμματος Γιώργος Τούσσας, εκπρόσωποι της Τοπικής και Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης και πολλοί άλλοι.

Στη Θεσσαλονίκη

Σε παραίτηση αναγκάστηκε η Διοίκηση του Σωματείου Λιμενεργατών Θεσσαλονίκης, αφού η Γενική Συνέλευση των εργαζομένων, που έγινε την Κυριακή, δεν ενέκρινε τον απολογισμό της. Σε αντίθεση με την εργοδοτική πλειοψηφία της διοίκησης, που είναι έτοιμη να αποδεχτεί το ξεπούλημα αν τα «βρει» στις εθελούσιες, η πλειοψηφία των εργαζομένων θέλει συνέχιση του αγώνα. Μετά από αυτήν την εξέλιξη, σε 15 μέρες οι λιμενεργάτες αναμένεται να οδηγηθούν στην κάλπη για να αναδείξουν νέα διοίκηση στο σωματείο τους. Θυμίζουμε ότι το Σωματείο των Λιμενεργατών ήταν το μόνο από τα σωματεία των εργαζομένων στο Λιμάνι της Θεσσαλονίκης, που, κατ' εντολή της Ομοσπονδίας Φορτοεκφορτωτών Ελλάδας, απουσίαζε από τη συνέλευση που έγινε την Παρασκευή, μετά την κατάθεση του νομοσχεδίου για τη ρύθμιση των εργασιακών ζητημάτων στο πλαίσιο την εκποίησης των ΣΕΜΠΟ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ