Τρίτη 4 Μάρτη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΔΕΗ
Ξεκίνησαν χτες οι απεργιακές κινητοποιήσεις

Απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ αύριο στην Πτολεμαΐδα

Την αντίθεσή τους στους αντιασφαλιστικούς σχεδιασμούς της κυβέρνησης εξέφρασαν οι εργαζόμενοι στη ΔΕΗ, προχωρώντας χτες στην πρώτη 24ωρη απεργία, ενώ συνεχίζουν και σήμερα, στο πλαίσιο της απόφασης για τέσσερις 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργιακές κινητοποιήσεις. Από νωρίς το πρωί οι ταξικές δυνάμεις μαζί με τους άλλους εργαζόμενους έδωσαν τη μάχη της περιφρούρησης της απεργίας, σε διάφορες υπηρεσίες της ΔΕΗ, όπως στο Ρουφ, στον Πειραιά και αλλού. Λόγω της απεργίας έχουν τεθεί εκτός λειτουργίας έξι θερμοηλεκτρικές μονάδες, στις οποίες σήμερα αναμένεται να προστεθούν και άλλες.

Στην Πτολεμαΐδα, το ΠΑΜΕ Ενέργειας καλεί αύριο σε απεργιακή συγκέντρωση στις 7 το απόγευμα στην κεντρική πλατεία.

Ανάμεσα στους σχεδιασμούς της κυβέρνησης περιλαμβάνεται και η ενοποίηση του Ταμείου ΟΑΠ ΔΕΗ (κύρια, επικουρική και πρόνοιας) που οδηγεί στη μεταφορά νέων βαρών στο ΙΚΑ, αλλά και στη συρρίκνωση των ασφαλιστικών δικαιωμάτων των εργαζομένων στην Επιχείρηση. Οι ταξικές δυνάμεις αναδεικνύουν τις ευθύνες της πλειοψηφίας της ΓΕΝΟΠ, που με αποσπασματικά αιτήματα αφήνει στο απυρόβλητο την αντιασφαλιστική πολιτική και την πολιτική ιδιωτικοποιήσεων των κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Καλεί τους εργαζόμενους να κλιμακώσουν τον αγώνα τους με αιτήματα που έρχονται σε ρήξη με αυτή την πολιτική.

Στην Τράπεζα της Ελλάδας

Σε αιφνιδιαστική 24ωρη απεργία και κατάληψη του Μηχανογραφικού Κέντρου προχώρησαν χτες και οι εργαζόμενοι της Τράπεζας της Ελλάδας, διαμαρτυρόμενοι για την επίθεση στα ασφαλιστικά δικαιώματά τους. Η απεργία είχε καθολική συμμετοχή και δε λειτούργησε καμιά υπηρεσία. Στο πλαίσιο της κινητοποίησης έγινε συνάντηση με τον υποδιοικητή της Τράπεζας και ορίστηκε νέα συνάντηση για αύριο Τετάρτη με τον υπουργό Οικονομίας, Γ. Αλογοσκούφη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ