Τρίτη 4 Μάρτη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ «SEA DIAMOND»
Αισχροί ισχυρισμοί για να καλύψει τις ευθύνες της

Με προβοκάτσια σε βάρος του ΚΚΕ, αλλά και των κατοίκων της Σαντορίνης, απάντησε ο υφυπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας στο πάνδημο αίτημα για ανέλκυση του ναυαγίου

Προκλητικός απέναντι στο ΚΚΕ και προσβλητικός έναντι των κατοίκων της Σαντορίνης που αγωνίζονται για την αποφυγή των συνεπειών της «τοξικής βόμβας» του ναυαγίου του SEA DIAMONT εμφανίστηκε χτες στη Βουλή ο υφυπουργός Ναυτιλίας Π. Καμμένος απαντώντας σε σχετική Επίκαιρη Ερώτηση της βουλευτή του ΚΚΕ Ελπ. Παντελάκη.

Ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης, αντί να απολογηθεί γιατί 10 μήνες μετά το ναυάγιο δεν έχει γίνει η απάντληση των καυσίμων και των άλλων επικίνδυνων υλικών και ούτε προχώρησε η επιχείρηση ανέλκυσης, έφτασε στο σημείο να ισχυριστεί προβοκατόρικα ότι το ΚΚΕ με την Ερώτηση λέει ψέματα, διαφημίζει ιδιωτική εταιρεία και θέλει να πληρώσει το κράτος και όχι η εταιρεία και οι ασφαλιστικές για τις επιπτώσεις του ναυαγίου!

Η προβοκατόρικη επίθεση κατά του ΚΚΕ δεν μπόρεσε να συγκαλύψει τις ευθύνες της κυβέρνησης, τις οποίες γνωρίζουν πολύ καλά οι φορείς της Σαντορίνης. Το γεγονός είναι ένα: δέκα μήνες μετά το ναυάγιο, στη Σαντορίνη υπάρχει μια τεράστια «οικολογική βόμβα». Ο Π. Καμένος αναλώθηκε σε ανώδυνους λεονταρισμούς, του στιλ «υποχρεούται η εταιρεία να προχωρήσει στην απορρύπανση», αλλά δεν είπε τι συγκεκριμένα μέτρα πήρε η κυβέρνηση προς την κατεύθυνση αυτή.

Ανέφερε ότι επιβλήθηκαν κάποια πρόστιμα, αλλά δεν είπε ότι δεν έχει εισπραχθεί ούτε ένα ευρώ, ενώ δεν έδωσε πειστική απάντηση στο γιατί δε ζητήθηκε η ενεργοποίηση του Κοινοτικού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας. Κατά τον υφυπουργό, βρέθηκε ειδική εταιρεία που μετά από διεθνή διαγωνισμό θα αναλάβει την απάντληση. Ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης με θράσος έκανε λόγο για κάποια τοπικά συμφέροντα που έχουν δικούς τους λόγους να αντιδρούν, προβοκάροντας και τους ίδιους τους κατοίκους του νησιού, που πρόσφατα κινητοποιήθηκαν απαιτώντας την ανέλκυση του ναυαγίου!

Τα πράγματα είναι απλά τόνισε στην παρέμβασή της η Ελπ. Παντελάκη: Δέκα μήνες μετά το ναυάγιο δεν έχει γίνει η απάντληση και η ανέλκυση του ναυαγίου, παρά τα μεγάλα λόγια που έλεγαν τότε οι κυβερνώντες. Παρά τις υποσχέσεις, είπε, μπήκε ο Μάρτης και δεν υπάρχει μελέτη, ενώ η κυβέρνηση μεταξύ άλλων δε ζήτησε την ενεργοποίηση του Κοινοτικού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας. Αρκείται, κατήγγειλε, μόνο στα λόγια και είναι χαρακτηριστικό ότι η εταιρεία που καθάρισε τις ακτές στη Σαντορίνη - οι οποίες πλέον είναι όντως καθαρές - είναι απλήρωτη.

Περιορίζεστε, είπε, στους λεονταρισμούς, ενώ το μόνο σίγουρο είναι ότι έχετε προχωρήσει σε συμπαιγνία με την εταιρεία και ο ένας κρύβεται πίσω από τον άλλο. Η πολιτική ευθύνη ανήκει εξ ολοκλήρου στην κυβέρνηση. Ολο το νησί, κατέληξε η βουλευτής, ζητάει απάντληση των καυσίμων και των άλλων επικίνδυνων υλικών, καθώς και την ανέλκυση, ενώ ενδεικτικό της κυβερνητικής στάσης είναι ότι παρά τα όσα ισχυρίζεται το υπουργείο, μέχρι σήμερα δεν έχει εισπραχθεί ούτε ένα ευρώ από τα πρόστιμα που επιβλήθηκαν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ