Τετάρτη 5 Μάρτη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΟΕΝΓΕ
«Πλάτες» στη διευθέτηση

Στην υποταγή των εργαζομένων στις κατευθυντήριες επιδιώξεις της Ευρωπαϊκής Ενωσης για τη διευθέτηση του χρόνου εργασίας οδηγεί η απόφαση του Γενικού Συμβουλίου της ΟΕΝΓΕ, που με τις ψήφους της ΔΗΚΝΙ και της ΠΑΣΚ Γιατρών αποδέχτηκε το «θεσμικό και οικονομικό μέρος της πρότασης του υπουργείου Υγείας» για τη σύναψη της συλλογικής σύμβασης.

Στην προχτεσινή συνεδρίαση, η ΔΗΚΝΙ και η ΠΑΣΚ, αφού για 1,5 χρόνο έσυραν και με τη συνδρομή της «Αγωνιστικής Ενότητας Γιατρών» την Ομοσπονδία στο διαβόητο «διάλογο», προσπάθησαν να ρίξουν στάχτη στα μάτια των γιατρών, σημειώνοντας στην απόφαση ότι «η τελική αξιολόγηση της οριστικής απόφασης θα γίνει εκ νέου μετά την οριστικοποίησή της από την ΕΓ και το ΓΣ προκειμένου να υπογραφεί ή όχι η Συλλογική Σύμβαση» το αργότερο μέσα σε δυο μήνες.

Κατά της αποδοχής της πρότασης του υπουργείου Υγείας τάχτηκαν οι σύμβουλοι της «Δημοκρατικής Πανεπιστημονικής Κίνησης Γιατρών». Ζήτησαν την κατάργηση των ΠΔ 88/1999 και 76/2005 με τα οποία ενσωματώνονται οι κοινοτικές οδηγίες στο εθνικό δίκαιο. Επίσης πρότειναν για διεκδίκηση την καθιέρωση εξάωρου, πενθήμερου, 30ωρου, με μια εφημερία τη βδομάδα, μαζικές προσλήψεις γιατρών, με βασικό μισθό 1.700 ευρώ για το νεοπροσλαμβανόμενο γιατρό και ουσιαστικές αυξήσεις για όσους υπηρετούν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ