Πέμπτη 6 Μάρτη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
Απαρχή νέων αγώνων η 8η του Μάρτη

Το μήνυμα των ταξικών δυνάμεων για την Παγκόσμια Μέρα της Γυναίκας

Επόμενοι αγωνιστικοί σταθμοί για τις γυναίκες είναι οι σημερινές πικετοφορίες και τα συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ στις 13 του Μάρτη
Επόμενοι αγωνιστικοί σταθμοί για τις γυναίκες είναι οι σημερινές πικετοφορίες και τα συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ στις 13 του Μάρτη
Πλατύ κάλεσμα στις γυναίκες, εργαζόμενες, άνεργες, μετανάστριες και νέες να πυκνώσουν τις γραμμές του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος και να συμμετέχουν μαζικά στις κινητοποιήσεις του επόμενου διαστήματος, με πρώτες τις σημερινές πικετοφορίες και τα συλλαλητήρια στις 13 του Μάρτη, απευθύνει η Γραμματεία Γυναικών του ΠΑΜΕ στο μήνυμά της για την 8η Μάρτη, Παγκόσμια Μέρα της Γυναίκας.

«151 χρόνια μετά την ηρωική εξέγερση των ραπτριών της Ν. Υόρκης, βρισκόμαστε αντιμέτωπες με μια γενικευμένη επίθεση των δυνάμεων του κεφαλαίου σε όλα μας τα δικαιώματα, στην ίδια μας τη ζωή», σημειώνει η Γραμματεία και αναδεικνύει τις πολιτικές ευθύνες ΝΔ και ΠΑΣΟΚ για το πετσόκομμα κατακτήσεων και δικαιωμάτων. «Για τους καπιταλιστές, γυναίκα ίσον η μηχανή εκείνη που παράγει φρέσκα εργατικά χέρια. Μηχανή που πρέπει να δουλεύει με χαμηλότατο κόστος στην παραγωγή, στην τεκνοποίηση, στην ανατροφή, στη φροντίδα, σε όλα», τονίζει η Γραμματεία και προειδοποιεί:

«Θέλουν να σε εξαπατήσουν και στήνουν διάφορα σεμινάρια, ημερίδες, προγράμματα απασχόλησης για να σε πείσουν ότι παίρνουν μέτρα στήριξης και ενίσχυσης της γυναίκας. Η Ευρωπαϊκή Ενωση επιδιώκει να σε κάνει λάστιχο που θα τεντώνει όσο και όποτε θέλει μέχρι να σπάσει και να πεταχτεί άχρηστο στο καλάθι της ανεργίας.

Η κυβέρνηση της ΝΔ σήμερα και του ΠΑΣΟΚ χτες, χρησιμοποιώντας ως Δούρειο Ιππο τις ανάγκες της μητρότητας και της ανατροφής των παιδιών, καθιέρωσαν και γενίκευσαν τις ατομικές συμβάσεις, τη μερική απασχόληση και το ωρομίσθιο. Τώρα επιχειρούν με τα νέα αντιασφαλιστικά μέτρα που φέρνουν την αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, το χτύπημα της μητρότητας, το χτύπημα των δικαιωμάτων της γυναίκας με ανήλικο παιδί, πολλαπλασιάζουν την ταξική και κοινωνική καταπίεση στην εργαζόμενη γυναίκα».

«Το ΠΑΜΕ και συνολικά το ταξικό εργατικό κίνημα τιμά την ημέρα της γυναίκας καλώντας τη στον αγώνα. Η 8η Μάρτη είναι άλλη μια ευκαιρία για να γραφτούν περισσότερες γυναίκες στα συνδικάτα, να μπουν αποφασιστικά στη μάχη και να συστρατευτούν με όλους τους εργαζόμενους για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής, για τη διεκδίκηση των σύγχρονων αναγκών μας», σημειώνεται στο μήνυμα και, προβάλλοντας το διεκδικητικό πλαίσιο του ΠΑΜΕ, η Γραμματεία Γυναικών καταλήγει: «Να διεκδικήσουμε ό,τι μας ανήκει. Παράγουμε τον πλούτο, αναπαράγουμε τη ζωή».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ