Πέμπτη 6 Μάρτη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«ΙΑΤΡΙΚΟ ΑΘΗΝΩΝ»
Στυγνή απόλυση εγκύου νοσηλεύτριας

Η εργαζόμενη αρνήθηκε να παραιτηθεί μέχρι να γεννήσει, όπως πρότεινε η εργοδοσία. Παράσταση διαμαρτυρίας χτες από τις ταξικές δυνάμεις

Στη στυγνή απόλυση εγκύου νοσηλεύτριας, που αντιμετώπισε σοβαρό πρόβλημα υγείας λόγω της εγκυμοσύνης της, προχώρησε ο Ομιλος του «Ιατρικού Αθηνών», επιβεβαιώνοντας για μια ακόμα φορά ότι η επιχειρηματική δραστηριότητα στο χώρο της Υγείας και της Πρόνοιας, συνολικά η δράση του κεφαλαίου, δεν μπορεί να συμβαδίζει με την εξυπηρέτηση των αναγκών των εργαζομένων και ασθενών.

Την άμεση επαναπρόσληψη της εργαζόμενης, την προστασία της μητρότητας, απαίτησαν εργαζόμενοι και συνδικαλιστές του Σωματείου Προσωπικού Ιδιωτικών Κλινικών και της Γραμματείας Γυναικών του ΠΑΜΕ με παράσταση διαμαρτυρίας χτες στο «Ιατρικό Αθηνών». Οπου ο διευθυντής Διαχείρισης Ανθρωπίνων Πόρων (!) Γεώργιος Μπουτσιούκος κυνικά και ωμά ομολόγησε ότι η εργαζόμενη απολύθηκε, αφού δε δέχτηκε να παραιτηθεί έως ότου γεννήσει, οπότε και υπήρχαν υποσχέσεις ότι θα την επαναπροσλάβουν!

Η εργαζόμενη, που δούλευε στο Παιδιατρικό Τμήμα, στις 14 Φλεβάρη παρουσίασε σοβαρότατο πρόβλημα υγείας και την ίδια μέρα ενημέρωσε τους υπεύθυνους του τμήματός της για την κατάσταση της υγείας της και για τους λόγους της απουσίας της. Η συμβουλή των υπευθύνων και του ίδιου του Γ. Μπουτσιούκου ήταν να παραιτηθεί και ...όταν με το καλό γεννήσει θα την επαναπροσλάβουν! Η εργαζόμενη αρνήθηκε να συμπράξει σε κάτι τέτοιο και δέχτηκε εξώδικο με την απόλυσή της, με την πρόφαση ότι απουσίαζε από την εργασία της για 15 μέρες αδικαιολόγητα!

«Η νομοθεσία λέει ότι μπορούν να απολύονται και έγκυες πριν τη συμπλήρωση δυο μηνών απ' την πρόσληψη», «Η εταιρεία έκανε χρήση της υφιστάμενης νομοθεσίας» και «Είπαμε στην κυρία να καθίσει σπίτι, να τελειώσει η εγκυμοσύνη και μετά της υποσχέθηκα προσωπικά επαναπρόσληψη», είπε κυνικά ο Γ. Μπουτσιούκος στους εργαζόμενους και συνδικαλιστές. Μάλιστα, κάποια στιγμή, απείλησε και να καλέσει την αστυνομία.

Εργαζόμενοι και συνδικαλιστές απαίτησαν την άμεση επαναπρόσληψη της εργαζόμενης και παρέμειναν για αρκετή ώρα στην είσοδο του Ιατρικού Αθηνών, ενημερώνοντας εργαζόμενους και ασθενείς για το βάρβαρο πλήγμα στη μητρότητα, το οποίο έρχεται τώρα να ολοκληρώσει η κυβέρνηση και με το νέο αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ