Σάββατο 8 Μάρτη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥ - ΟΑΣΘ
Το ΚΚΕ καταψήφισε το νομοσχέδιο

Το ΚΚΕ καταψήφισε χτες στη Βουλή το νομοσχέδιο τροποποιήσεων της σύμβασης του Ελληνικού Δημόσιου με τον Οργανισμό Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης, με το σκεπτικό ότι «οι υπηρεσίες των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς συνιστούν κοινωνικό αγαθό και σαν τέτοιο θα πρέπει να το παρέχει ένας δημόσιος, ενιαίος φορέας». Υπέρ του προτεινόμενου νόμου τάχθηκαν μόνον οι βουλευτές της ΝΔ, ενώ το ΠΑΣΟΚ διαφώνησε γιατί - όπως τόνισε ο εισηγητής του Θ. Τσιόκας - η διαδικασία του νομοσχεδίου «στερεί τη δυνατότητα των κομμάτων και των βουλευτών, με τις προτάσεις τους, να συμβάλουν στη βελτίωση της προς κύρωση συμφωνίας».

Η βουλευτής του ΚΚΕ Σοφία Καλαντίδου χαρακτήρισε υποκριτική τη στάση του ΠΑΣΟΚ, γιατί όπως τόνισε «στην πραγματικότητα υλοποιείται η σύμβαση του ΠΑΣΟΚ». Στα πλαίσια αυτά, θύμισε πως «το 2001, η Νέα Δημοκρατία την ψήφισε, χαρακτηρίζοντάς την και σήμερα ως μια καλή σύμβαση. Σήμερα, με τις αλλαγές που κάνει, προχωράει ένα βήμα παραπέρα, ένα βήμα που ξεκλειδώνει την πόρτα και αυτής της αγοράς στο μεγάλο και πολυεθνικό κεφάλαιο».

Αναφερόμενη στις διατάξεις της σύμβασης, επισήμανε ότι «αντιμετωπίζοντας το θέμα δήθεν στην οικονομική, τεχνοκρατική πλευρά της διαχείρισης, δίνει κέρδη στην ιδιωτική πρωτοβουλία 12%, με την επιχορήγηση από τον Κρατικό Προϋπολογισμό. Οι μέτοχοι του ΟΑΣΘ είναι οι κερδισμένοι σίγουρα. Αποδείχτηκε χρόνια τώρα ότι κάνουν πάρα πολύ καλά τη δουλειά τους στις συμφωνίες, στις συμβάσεις που καταλήγουν με το ελληνικό δημόσιο». Παράλληλα, επισήμανε πως «ο λαός της Θεσσαλονίκης θα συνεχίσει να ζει με κακές, ελλιπείς υπηρεσίες στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, γιατί με τη σύμβασή σας δε λαμβάνετε υπόψη την οικιστική ανάπτυξη της πόλης, δεν εξυπηρετείτε "άγονες" περιοχές, δεν επεκτείνετε το δίκτυο, αλλά το αφήνετε στον ΟΑΣΘ που από την πρακτική του δείχνει ότι αν δεν έχει κέρδος από την επέκταση, δεν κάνει επέκταση».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ