Σάββατο 8 Μάρτη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Πολιτική πυγμής για τις κινητοποιήσεις

Οι κυβερνώντες καθοδηγούν την υπονόμευση και κατασυκοφάντηση των εργατικών κινητοποιήσεων

Την υπονόμευση και κατασυκοφάντηση των εργατικών κινητοποιήσεων επιχειρεί με τον πλέον προκλητικό τρόπο η κυβέρνηση, καθοδηγώντας τόσο την υστερία ορισμένων Μέσων Ενημέρωσης κατά των απεργών, όσο και τις κινήσεις αυταρχισμού - δικαστικών διώξεων των εργαζομένων από τις διοικήσεις της Τράπεζας της Ελλάδας και στη ΔΕΗ, σε μια προσπάθεια να κηρυχτούν οι κινητοποιήσεις ...παράνομες και καταχρηστικές. Στα πλαίσια αυτά - και ενώ χτες κυκλοφόρησαν φήμες περί παραίτησης του προέδρου της ΔΕΗ - ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών είχε διαδοχικές συναντήσεις με τον Τ. Αθανασόπουλο και τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας Ν. Γκαργκάνα.

Οι συναντήσεις του υπουργού είχαν διπλό στόχο. Το συντονισμό των ενεργειών για την καταστολή των απεργιακών κινητοποιήσεων και ταυτόχρονα την παροχή κυβερνητικής στήριξης σε Αθανασόπουλο - Γκαργκάνα, οι οποίοι κατηγορούνται για «κακούς χειρισμούς» στο θέμα των απεργιακών κινητοποιήσεων. Ενδεικτική είναι και η λιτή ανακοίνωση που εκδόθηκε από το υπουργείο Οικονομίας, στην οποία αναφέρεται πως οι συναντήσεις αυτές απέβλεπαν «στην καλύτερη αντιμετώπιση των προβλημάτων που έχουν ανακαλύψει από τις απεργιακές κινητοποιήσεις στη ΔΕΗ και την Τράπεζα της Ελλάδας».

Περισσότερο αποκαλυπτικές ήταν δηλώσεις κύκλων του υπουργείου Οικονομίας, με τις οποίες ο Γ. Αλογοσκούφης εμφανίζεται να στηρίζει τους Γκαργκάνα - Αθανασόπουλο, ενώ λόγος γίνεται και για παράνομες συμπεριφορές των εργαζομένων. Κύκλοι του υπουργού σημείωναν ότι «η ηγεσία του υπουργείου είναι σε συνεχή επικοινωνία με τους ανθρώπους που είναι στο μάτι του κυκλώνα, από παράνομες συμπεριφορές» (!) και πρόσθετα πως «λαμβάνονται όλα τα απαραίτητα μέτρα ώστε να λειτουργήσει η οικονομία»...

Ερωτηθείς μετά τη συνάντηση ο πρόεδρος της ΔΕΗ, για το εάν είναι «κραταιός» στη θέση του δήλωσε πως «όλα είναι μια χαρά». Από την πλευρά του, ο Ν. Γκαργκάνας αποποιήθηκε των ευθυνών για τις δυσλειτουργίες που υπήρξαν στα συστήματα πληρωμών της Τράπεζας της Ελλάδας - έριξε όλες τις ευθύνες στους εργαζόμενους, επειδή - όπως είπε - έπρεπε να ενημερώσουν 4 ημέρες νωρίτερα για την πρόθεση κήρυξης απεργιακών κινητοποιήσεων.

Με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις, η κυβέρνηση αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο, εργασίες τις οποίες πραγματοποιεί σήμερα η Τράπεζα της Ελλάδας (όπως συστήματα πληρωμών, εκκαθάριση των χρηματιστηριακών συναλλαγών, ηλεκτρονική παρακολούθηση της αγοράς ομολόγων κλπ.), να τις αναθέσει σε ιδιωτικές τράπεζες, με πρόσχημα, ότι οι τελευταίες είναι σε θέση να διασφαλίσουν καλύτερα την εύρυθμη λειτουργία της αγοράς...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ