Σάββατο 8 Μάρτη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΚΙΛΚΙΣ
Το απεμπλουτισμένο ουράνιο και τα κέρδη του αλουμινά

Καταστροφικό για τους μαθητές αποδεικνύεται κάθε μέρα το περιεχόμενο της εκπαιδευτικής πολιτικής της κυβέρνησης, που ολοένα και βαθαίνει την εξάρτηση και την υποταγή της στους στόχους του κεφαλαίου. Τελευταίο κρούσμα: Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Κιλκίς διοργανώνει έκθεση ζωγραφικής σε συνεργασία με την εταιρεία παραγωγής αλουμινίου «Αλουμίλ». Οι μαθητές του Κιλκίς καλούνται να αποκτήσουν «οικολογικές ευαισθησίες» για το περιβάλλον με την ταινία του Αλ Γκορ «Μία ενοχλητική αλήθεια», και να τις εκφράσουν σε διαγωνισμό ζωγραφικής. Θυμίζουμε ότι ο Αλ Γκορ ήταν αντιπρόεδρος των ΗΠΑ το 1999, όταν η κυβέρνησή του διέταξε το βομβαρδισμό του λαού της Γιουγκοσλαβίας και σκόρπισε το θάνατο με απεμπλουτισμένο ουράνιο, σε όλα τα Βαλκάνια. Θυμίζουμε, ακόμα, ότι ο ίδιος ο Αλ Γκορ, με αφορμή την επέτειο της 25ης Μάρτη, είχε εκφράσει τη συμπάθειά του για την ελληνική κυβέρνηση (ΠΑΣΟΚ) που είχε βοηθήσει τις ΗΠΑ με τη συμμετοχή της στον πόλεμο κατά της Γιουγκοσλαβίας...

Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Κιλκίς αποφάσισε, λοιπόν, να διοργανώσει, σε συνεργασία με την εταιρεία παραγωγής αλουμινίου «Αλουμίλ», που ανήκει στον πρόεδρο του Συνδέσμου Βιομηχάνων Βόρειας Ελλάδας (ΣΒΒΕ), διαγωνισμό ζωγραφικής «με αφορμή τους προβληματισμούς που θα προκύψουν στους μαθητές από την προβολή της ταινίας» του Αλ Γκορ «Μία ενοχλητική αλήθεια».

Ας μην ξεχνάμε ότι οι βιομήχανοι κι ο ΣΒΒΕ έχουν πάρει μερίδιο της λείας στην αγορά της διαμελισμένης Γιουγκοσλαβίας, αφού κάποιες κυβερνήσεις και οργανισμοί άνοιξαν το δρόμο... κι, επομένως, θα τους ενδιέφερε να εξιλεωθούν στα μάτια του κόσμου.

Ποια είναι η «Αλουμίλ»

Η ΑΛΟΥΜΙΛ είναι από τις πρώτες ελληνικές εταιρείες που «ανακάλυψαν» τα Βαλκάνια στις αρχές της δεκαετίας του 1990. Σήμερα έχει παραγωγικές εγκαταστάσεις σε Κιλκίς, Σέρρες, Κομοτηνή, Ξάνθη και σε Ρουμανία, Βουλγαρία, Σερβία, Βοσνία και Αλβανία. Συνολικά στην Ελλάδα και στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, απασχολεί περίπου 2.500 εργαζόμενους.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του ομίλου, πρόσφατα ανέλαβε και εργολαβίες σε συνεργασία με το ελληνικό Δημόσιο, για το Μουσείο της Ακρόπολης, το κλειστό Γυμναστήριο του Ηρακλείου κλπ. Σαν μια ...καθωσπρέπει επιχείρηση, που επιδιώκει πάντα να διογκώνεται και να εξαπλώνεται, στα άμεσα σχέδιά της είναι και η εισβολή της στον κλάδο της Ενέργειας, αφού πρόσφατα υπέγραψε στρατηγική συμφωνία με τη ΒΙΟΣΑΡ, εταιρεία που σχεδιάζει, κατασκευάζει και εκμεταλλεύεται σταθμούς παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, εκμεταλλευόμενη Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας.

Σύμφωνα με τον ισολογισμό της εταιρείας, τα προ φόρων κέρδη της το 2006 ήταν 14,7 εκατ. ευρώ, έναντι 10,6 εκατ. το 1995. Τα δηλωμένα, δηλαδή, κέρδη, μέσα σε μία χρονιά, αυξήθηκαν κατά 37%!!!

Ο ιδιοκτήτης της ΑΛΟΥΜΙΛ και πρόεδρος του ΣΒΒΕ Γ. Μυλωνάς είναι αυτός που απαιτεί από τον Οργανισμό Λιμένος Θεσσαλονίκης και την κυβέρνηση να σταματήσουν τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων στο Λιμάνι, επειδή χάνει από τα κέρδη του και απειλεί με απολύσεις εργαζομένων αν αυτό δε γίνει. Είναι αυτός που ζητά από την κυβέρνηση να παρέχει στον ίδιο και το σινάφι του τσάμπα νέους επιστήμονες στη δούλεψή τους, να τους απαλλάξει από τις εργοδοτικές εισφορές, να τους πριμοδοτεί το εργατικό κόστος κ.ά. για να στηρίξει την ανταγωνιστικότητά τους.

Τριπλά καταστροφική, λοιπόν, για τους μαθητές η εκπαιδευτική πολιτική της κυβέρνησης: Μάθημα με περιεχόμενο στρεβλό, κατ' εντολή των ιμπεριαλιστών που σφάζουν λαούς και μολύνουν τον πλανήτη, υπό τη σκέπη του ΥΠΕΠΘ και των βιομηχάνων που κλέβουν τον ιδρώτα των γονιών τους και θέλουν τους ίδιους, την αυριανή βάρδια της εργατικής τάξης, προσκυνημένους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ