Τετάρτη 12 Μάρτη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΟΓΕ
Σήμερα η ημερίδα για τη μητρότητα

Ημερίδα με θέμα «Η μητρότητα δεν είναι θητεία, έχει κοινωνική αξία» διοργανώνει σήμερα το απόγευμα η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας.

Στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων για τη Μέρα της Γυναίκας, μέλη της ΟΓΕ έκαναν το περασμένο Σάββατο, 8 Μάρτη, εξόρμηση στο Σύνταγμα και κεντρικούς δρόμους της Αθήνας (όπως και άλλες πόλεις της χώρας). Συζητώντας για την οξεία επίθεση του κεφαλαίου ενάντια στις γυναίκες των λαϊκών στρωμάτων, τα μέλη της Ομοσπονδίας συνάντησαν σημαντική ανταπόκριση από τις εργαζόμενες στα εμπορικά καταστήματα (στην πλειοψηφία τους νεαρές κοπέλες), των οποίων η πείρα επιβεβαιώνει την ανάγκη συλλογικής αντίστασης και πάλης.

Αναπτύσσοντας πολύμορφη δράση για την ανάδειξη των προβλημάτων των γυναικών, η ΟΓΕ προχωρά στη σημερινή ημερίδα επικεντρώνοντας τη συζήτηση σε ζητήματα όπως η αναπαραγωγική διαδικασία, η προστασία της μητρότητας, η Πρόνοια και γενικά οι κοινωνικές παροχές, οι επαγγελματικές ασθένειες που απειλούν την εργαζόμενη γυναίκα. Ακόμα, θα συζητηθούν τα προβλήματα της μετανάστριας, η ενδοοικογενειακή βία, το δημογραφικό πρόβλημα, η αντιμετώπιση και πρόληψη του καρκίνου και πολλά ακόμα.

Η ημερίδα θα ξεκινήσει στις 5.30 μ.μ., στο ξενοδοχείο «Εσπέρια» (Πατησίων 22) και η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ