Παρασκευή 14 Μάρτη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΠΙΕΡΙΑ
Καμία στήριξη στους μηχανισμούς χειραγώγησης

Με αφορμή την καταγγελία δύο νέων από την Κατερίνη για νοθεία στα μητρώα εγγραφής των νέων για τα λεγόμενα «Τοπικά Συμβούλια Νέων», η ΝΟ Πιερίας της ΚΝΕ με ανακοίνωσή της για τις εκλογές στα «Τοπικά Συμβούλια Νέων», καλεί τη νεολαία να μην στηρίξει αυτούς τους μηχανισμούς της χειραγώγησης και της ψευτοσυμμετοχής.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, όπου οι δύο νέοι καταγγέλλουν τη νοθεία, «το μητρώο των εγγεγραμμένων έκλεισε το βράδυ της Παρασκευής με 811 εγγεγραμμένους. Το προηγούμενο βράδυ, σύμφωνα με καταγγελίες νέων που συμμετέχουν στη διαδικασία, οι εγγραφές ήταν 389 και το πρωί της Παρασκευής είχαν φτάσει τους 663».

Στην ανακοίνωσή της η ΝΟ Πιερίας της ΚΝΕ, υπογραμμίζει ότι η νεολαία δεν έχει ανάγκη από τέτοιους μηχανισμούς, οι οποίοι δεν έχουν καμία σχέση με την αγωνιστική διεκδίκηση και την πραγματική συμμετοχή. Επισημαίνει ακόμα ότι «αυτό που πραγματικά επιδιώκει η κυβέρνηση είναι το στήσιμο μηχανισμών που στοχεύουν στη χειραγώγηση, τον αποπροσανατολισμό, την ενσωμάτωση, τη συστράτευση των νέων στη στήριξη των αντιλαϊκών μέτρων».

Καταλήγοντας η ΝΟ Πιερίας της ΚΝΕ σημειώνει: «Οι νέοι δεν έχουν κανένα λόγο να στηρίξουν αυτούς τους μηχανισμούς της ψευτοσυμμετοχής. Εχουν - αντίθετα - κάθε συμφέρον, άμεσο και μακροπρόθεσμο, να δυναμώσουν την οργανωμένη πάλη για τα δικαιώματά τους, να γνωρίσουν την πολιτική πρόταση διεξόδου που προτείνει το ΚΚΕ, την πρόταση εξουσίας του ΚΚΕ. Να αγωνιστούν για το δικαίωμα στη μόρφωση, σταθερή δουλειά για όλους με δικαιώματα, ενάντια στα ναρκωτικά, για την ανάπτυξη του μαζικού λαϊκού αθλητισμού, τη δωρεάν χρήση όλων των αθλητικών εγκαταστάσεων, το δικαίωμα στον πολιτισμό».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ