Παρασκευή 14 Μάρτη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΚΙΛΚΙΣ
Η κοροϊδία της «οικολογίας» του κεφαλαίου

Ανακοίνωση της ΝΕ Κιλκίς του ΚΚΕ

Η δήθεν «οικολογική ευαισθητοποίηση» των μαθητών του Κιλκίς μέσω ενός «Διαγωνισμού έργων ζωγραφικής», με βάση την ταινία «Μια Ενοχλητική Αλήθεια» του πρώην αντιπροέδρου των ΗΠΑ, Αλ Γκορ (επί ιμπεριαλιστικού πολέμου του 1999 κατά της Γιουγκοσλαβίας), δεν είναι τίποτε άλλο παρά το προκάλυμμα της «ταξικής συμφιλίωσης», του «καθαγιασμού των ιμπεριαλιστικών πολέμων» και της «ανταγωνιστικότητας του κεφαλαίου». Αυτό υπογραμμίζει η ΝΕ Κιλκίς του ΚΚΕ, με αφορμή εκδηλώσεις «οικολογικής ευαισθητοποίησης» που οργανώνονται σε σχολεία της περιοχής με χορηγούς πολυεθνικές εταιρείες.

Εμπνευστές των εκδηλώσεων είναι η αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία «ECOWEEK», το υπουργείο Παιδείας και η κυβέρνηση, η εταιρεία παραγωγής αλουμινίου «Αλουμίλ» του Γ. Μυλωνά, προέδρου του Συνδέσμου Βιομηχάνων Βορείου Ελλάδας (στο πλαίσιο του προγράμματος Κοινωνική Εταιρική Ευθύνη «Green Alumil»), το Βρετανικό Συμβούλιο, η OSRAM (παραγωγή γλόμπων), η VESTAS HELLAS SA (θυγατρική εταιρεία παραγωγής εξοπλισμού αιολικής ενέργειας) κι άλλοι εταίροι...

Συγκεκριμένα, η συνδιοργάνωση γίνεται με πρωτοβουλία της «ECOWEEK» και τη συνεργασία του Βρετανικού Συμβουλίου. Χορηγούν οι OSRAM και VESTAS HELLAS SA και υποστηρίζουν οι παρακάτω φορείς και εταιρείες: ALUMIL (παραγωγή αλουμινίου) στο Κιλκίς, THINK INK, INSIDER, ENERGY POINT, ATHENS NEWS, ATHENS VOICE, DK ADVERTISING, CONNECTIVE COMMOUNICATIONS, ΠΕΡΙΒΑΛΟΝ 21. Επίσης, υποστηρίζουν το Ιδρυμα «Σταύρος Νιάρχος», που πραγματοποίησε το πρόγραμμα σε σχολεία του Νομού Ηλείας και ο Σύνδεσμος ΟΤΑ για το πρόγραμμα προβολών σε 21 δήμους της Βορειοανατολικής Αττικής. Το πρόγραμμα έχει ξεκινήσει από το Νοέμβρη του 2007. Εχουν ήδη γίνει εκδηλώσεις με την προβολή του μακελάρη ψευτοοικολόγου Αλ Γκορ σε σχολεία της χώρας και προγραμματίζονται κι άλλες.

Υπογραμμίζεται ότι ο ένας εκ των συνδιοργανωτών είναι η VESTAS HELLAS SA θυγατρική της VESTAS WIND SYSTEMS A/S της Δανίας, της μεγαλύτερης εταιρείας αεροτουρμπινών στον κόσμο, η οποία αντιστέκεται στη διολίσθηση των «πράσινων μετοχών» (αιολική, ηλιακή ενέργεια, βιοκαύσιμα), όπως λέγονται. Επομένως, οι επιχειρηματίες και η κυβέρνηση ας μη λένε φούμαρα στους μαθητές για «οικολογικές ευαισθησίες», γιατί το ψέμα, ως γνωστόν, «έχει κοντά ποδάρια». Τα συμφέροντά της προωθεί η VESTAS και η κάθε VESTAS. Το καπιταλιστικό σύστημα δεν έχει απολύτως καμία «οικολογική ευαισθησία» κι ούτε πρόκειται να αποκτήσει.

Οι μαθητές να μην τσιμπήσουν στο δόλωμα της κοινωνικής συναίνεσης

Τη διοργάνωση καταγγέλλει στο λαό και τη νεολαία του νομού η ΝΕ Κιλκίς του ΚΚΕ, ως προσπάθεια ταξικής συμφιλίωσης των εργαζόμενων με το κεφάλαιο και καθαγιασμού ιμπεριαλιστικών εγκλημάτων. Υπογραμμίζει το βρώμικο ρόλο του Αλ Γκορ ως αντιπροέδρου των ΗΠΑ στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και το βομβαρδισμό κατά της Γιουγκοσλαβίας, τη συνειδητή του απραξία για το διαβόητο «Πρωτόκολλο του Κιότο» για τον περιορισμό των εκπομπών αερίων, που υπογράφτηκε τον Ιούνη του 1992.

«Με τη φιλοσοφία της λεγόμενης "πράσινης πολιτικής" ή "πράσινης οικονομίας", που αποτελεί ήδη την κορωνίδα της πολιτικής της ΕΕ και επιχειρούν να εφαρμόσουν στη χώρα μας τόσο η ΝΔ, όσο και το ΠΑΣΟΚ, επιχειρείται να αποενοχοποιηθεί το μεγάλο κεφάλαιο, για την καταλήστευση φυσικών πόρων», υπογραμμίζει. Και προσθέτει ότι «επιχειρείται όμως παράλληλα - και κυρίως - να επιταχυνθούν οι διαδικασίες, ώστε να δημιουργηθούν νέα πεδία κερδοσκοπίας στο μεγάλο κεφάλαιο με αντικείμενο το ίδιο περιβάλλον». «Σε αυτή τους την προσπάθεια, οι επιχειρήσεις δεν είναι μόνες, σύμμαχοί τους είναι οι κυβερνήσεις, η ΕΕ, οι Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις και στη συγκεκριμένη περίπτωση η "ECOWEEK"», επισημαίνει. Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσεται και η συγκεκριμένη συνδιοργάνωση, τονίζει η ΝΕ Κιλκίς του ΚΚΕ.

Η ΝΕ Κιλκίς του ΚΚΕ καλεί τους μαθητές να μην «"τσιμπήσουν" στο "δόλωμα" της κοινωνικής συναίνεσης». Μετά από τα παραπάνω προκύπτει εύλογα το ερώτημα: «Είναι σωστό παιδαγωγικά να προχωρήσει η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κιλκίς στην εκδήλωση που προάγει το "φιλανθρωπικό" προσωπείο του κεφαλαίου και τον εξαγνισμό των μακελάρηδων των λαών; Στο ερώτημα καλούνται να πάρουν θέση και οι αρμόδιοι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης του νομού», σημειώνει.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ