Τετάρτη 19 Μάρτη 2008 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΠΟΥΔΑΣΤΕΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΕΚ ΑμΕΑ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ
Δεν πάει άλλο!

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας χτες για κατάρτιση και εργασία με βάση τις πραγματικές ανάγκες

Δουλειά για όλους τους απόφοιτους του Κέντρου Επαγγελματικής Κατάρτισης Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες (ΚΕΚ ΑμΕΑ) Γαλατσίου, δημόσιο χαρακτήρα της σχολής και αναβάθμισή της, δημόσιο δίκτυο προστατευόμενων παραγωγικών εργαστηρίων, άμεση καταβολή των δεδουλευμένων των εργαζομένων και μονιμοποίησή τους, απαίτησαν οι σπουδαστές και εργαζόμενοι του ΚΕΚ με συγκέντρωση διαμαρτυρίας χτες και συμβολικό αποκλεισμό της οδού Γαλατσίου, μπροστά από τη Σχολή, και με πορεία στους δρόμους της περιοχής.

«Δεν πάει άλλο! Ο κόμπος έφτασε στο χτένι!», κατήγγειλαν χτες οι σπουδαστές του μοναδικού ΚΕΚ για αναπήρους της Αττικής, τονίζοντας ότι η ανεργία στα ΑμΕΑ ξεπερνάει το 85%, ότι βιώνουν τη συνεχιζόμενη απαξίωση και υποβάθμιση της επαγγελματικής εκπαίδευσης, σαν αποτέλεσμα της αντιαναπηρικής πολιτικής των μέχρι σήμερα κυβερνήσεων. Απηύθυναν κάλεσμα στο σημερινό συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ, για να μην περάσει το αντιασφαλιστικό έκτρωμα της κυβέρνησης, αλλά και στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που διοργανώνουν την Πέμπτη 27 Μάρτη στο υπουργείο Απασχόλησης.

Στο πλευρό των σπουδαστών βρέθηκε η βουλευτής του ΚΚΕ Ελπίδα Παντελάκη. «Τα προβλήματα που αντιμετωπίζετε είναι ο "καθρέφτης" της αντιλαϊκής πολιτικής των κυβερνήσεων του δικομματισμού στο πρόσωπό σας», τόνισε μιλώντας στη συγκέντρωση. Κάλεσε επίσης τους σπουδαστές στον αγώνα των ταξικών δυνάμεων ενάντια στο αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο, που πλήττει ακόμα περισσότερο τα δικαιώματα των ΑμΕΑ και των λαϊκών οικογενειών. Τη συμπαράστασή τους στον αγώνα των σπουδαστών εκφράσανε αντιπροσωπείες του ΠΑΜΕ Υγείας - Πρόνοιας, της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα Αναπήρων και της Επιτροπής Αγώνα Νέων Αναπήρων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ