Τετάρτη 19 Μάρτη 2008 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Κινητοποιήσεις στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης

Στην 24ωρη πανελλαδική πανεργατική απεργία συμμετέχουν σήμερα όλοι οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, αντιδρώντας στο αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης. Χτες, έγινε τρίωρη στάση εργασίας των δημοσιογράφων στα τηλεοπτικά και ραδιοφωνικά μέσα. Με απόφαση της ΕΣΗΕΑ, αύριο συνεχίζουν με νέα 24ωρη απεργία οι δημοσιογράφοι στα ραδιοτηλεοπτικά Μέσα. Η πρόταση της «Μαχόμενης Δημοσιογραφίας» στο ΔΣ ήταν αύριο να απεργήσουν και οι δημοσιογράφοι των εφημερίδων. Το ΠΑΜΕ Τύπου και ΜΜΕ καλεί συνολικά τους εργαζόμενους στα ΜΜΕ να συμμετάσχουν μαζικά και αποφασιστικά στις απεργιακές συγκεντρώσεις και πορείες των ταξικών δυνάμεων, να δυναμώσουν την πάλη και το συντονισμό με τους υπόλοιπους κλάδους.

Σε 48ωρη απεργία βρίσκονται από χτες, με αποφάσεις των Ενώσεών τους (ΕΤΙΤΑ, ΕΤΙΤΒΕ, ΕΤΕΡ, ΕΤΕΡ-ΜΘ), και οι τεχνικοί στην ιδιωτική ραδιοφωνία και τηλεόραση, με καθολική συμμετοχή. Απαντώντας στον απεργοσπαστικό μηχανισμό που προσπάθησε να στήσει χτες η εργοδοσία στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ και με πρωτοβουλία της ΕΤΙΤΑ, απεργοί τεχνικοί συγκρότησαν ομάδες περιφρούρησης έξω από το κανάλι. Στο ίδιο σημείο, χτες το απόγευμα, εργαζόμενοι στα ΜΜΕ έκαναν συγκέντρωση διαμαρτυρίας. Στην επιχείρηση υπονόμευσης του αγώνα των εργαζομένων, εντάσσεται και η αγωγή που έχουν καταθέσει από προχτές οι μεγαλοκαναλάρχες, για να κηρυχτεί η απεργία παράνομη και καταχρηστική. Η αγωγή δεν εκδικάστηκε λόγω της αποχής των δικηγόρων.

Στη Θεσσαλονίκη, οι εργαζόμενοι τεχνικοί πραγματοποίησαν χτες απεργιακή συγκέντρωση στη συμβολή των οδών Τσιμισκή και Αριστοτέλους. Στη συγκέντρωση συμμετείχαν αντιπροσωπείες της ΚΟΘ του ΚΚΕ και του ΠΑΜΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ