Τετάρτη 19 Μάρτη 2008 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
Στις συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ η απάντηση στην τρομοκρατία

Ανακοίνωση της Εκτελεστικής Γραμματείας για τις διώξεις σε βάρος των απεργών. Κατάληψη του ΤΑΔΚΥ χτες από το Συντονιστικό των ΟΤΑ. Απειλές για επιστράτευση από την κυβέρνηση

Από την παρέμβαση των ταξικών δυνάμεων στους τραπεζοϋπαλλήλους
Από την παρέμβαση των ταξικών δυνάμεων στους τραπεζοϋπαλλήλους
Την πολιτική της τρομοκρατίας και του αυταρχισμού της κυβέρνησης καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ, καλώντας σε μαζική συμμετοχή στη σημερινή απεργία και τις απεργιακές συγκεντρώσεις του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος. Το ΠΑΜΕ σημειώνει: «Η κυβέρνηση της ΝΔ χτυπάει το απεργιακό δικαίωμα, γιατί εχθρεύεται τους αγώνες των εργαζομένων που μπαίνουν εμπόδιο στην αντεργατική πολιτική που υπηρετεί τα συμφέροντα και τα κέρδη του μεγάλου κεφαλαίου.

Χρησιμοποίησε και αξιοποιεί κάθε μέσο για να χτυπήσει τον αγώνα. Συκοφαντίες, στημένες εκπομπές στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, χαρακτηρισμό της απεργίας σαν παράνομης, επιθέσεις των ΜΑΤ στη χωματερή.

Ντροπή! Ο αυταρχικός κατήφορος και η αντεργατική πολιτική είναι το αυθεντικό πρόσωπο της κυβέρνησης της ΝΔ. Ενα πρόσωπο αποκρουστικό και βαθιά αντιδημοκρατικό που και αυτή τη φορά ο μεγάλος εχθρός του είναι ο αγώνας των εργατοϋπαλλήλων των ΟΤΑ. Εχουν ξανανιώσει αυτήν την αντεργατική πολιτική του αυταρχισμού στο πετσί τους και επί προηγούμενων κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ.

Στον κρατικό αυταρχικό μηχανισμό προστρέχει σαν γνήσιος σύμμαχός τους ο πρόεδρος της ΚΕΔΚΕ Κακλαμάνης και το στέλεχος του ΠΑΣΟΚ και δήμαρχος Πειραιά Φασούλας στηρίζοντας το σχέδιο κατατρομοκράτησης των εργαζομένων.

Το πανό του Συντονιστικού στο κατειλημμένο κτίριο του ΤΑΔΚΥ
Το πανό του Συντονιστικού στο κατειλημμένο κτίριο του ΤΑΔΚΥ
Το ΠΑΜΕ καλεί την εργατική τάξη να εκφράσει δραστήρια την αλληλεγγύη της στους εργάτες που απεργούν. Η μαζική - μαχητική συμμετοχή των εργαζομένων στην Πανεργατική Απεργιακή συγκέντρωση που θα πραγματοποιήσει το ΠΑΜΕ στις 10.30 π.μ. στην Πλατεία Ομόνοιας στην Αθήνα και σε πάνω από 53 πόλεις της Ελλάδας, θα δώσει την απάντηση απέναντι σ' αυτή την αντεργατική - αντιλαϊκή πολιτική».

Σε ΟΤΑ και τράπεζες

Σε συμβολική κατάληψη του Ταμείου Ασφάλισης Δημοτικών και Κοινοτικών Υπαλλήλων (ΤΑΔΚΥ) προχώρησε χτες το πρωί η Συντονιστική Επιτροπή Εργαζομένων ΟΤΑ Αττικής καλώντας σε πανεργατικό ξεσηκωμό. Την ίδια ώρα, το υπουργείο Εσωτερικών διαρρέει ότι τα πράγματα έχουν φτάσει σε οριακό σημείο και θεωρείται πως έγινε ό,τι ήταν δυνατόν για τη λήξη της απεργίας. Σε κάθε περίπτωση το υπουργείο παραπέμπει στον πρωθυπουργό, ο οποίος και εκ του νόμου λαμβάνει την απόφαση επίταξης.

Την ανάγκη κλιμάκωσης και συντονισμού του αγώνα με το σύνολο των εργαζομένων ενάντια στο σύνολο της αντιασφαλιστικής πολιτικής και για τη διεκδίκηση αιτημάτων που απαντούν στις σύγχρονες πραγματικές ανάγκες, ανέδειξε και η χτεσινή συγκέντρωση - παρέμβαση των ταξικών δυνάμεων έξω από τα κεντρικά γραφεία της Τράπεζας της Ελλάδας, όπου βρίσκονταν συγκεντρωμένοι άλλοι απεργοί.

Μαζί με τους εργάτες

Η γενική συνέλευση των αντιπροσώπων της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Βορειοδυτικής Ελλάδας, η οποία μαζί με τους εμπορικούς συλλόγους έχει αποφασίσει 24ωρη απεργία για σήμερα, 3ωρα κλεισίματα των μαγαζιών και συμμετοχή στις κινητοποιήσεις για το Ασφαλιστικό, καταγγέλλει το αντιασφαλιστικό έκτρωμα της κυβέρνησης. Η γενική συνέλευση καταγγέλλει και τη συνενοχή των παρατάξεων που στηρίζουν ή μετέχουν στο προεδρείο της ΕΣΕΕ (οι οποίες υποστηρίζονται από ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - Συνασπισμό) που συμμετείχαν στις συζητήσεις για τη διαμόρφωση του νομοσχεδίου και αρνήθηκαν την πρόταση για πανελλαδική απεργιακή κινητοποίηση στις 19 του Μάρτη. Επίσης, καταγγέλλει τα ΜΜΕ για την αποσιώπηση των κινητοποιήσεων που έχουν εξαγγείλει οι ΕΒΕ.

Καθολική η αντίθεση στο νομοσχέδιο

Την αντίθεσή τους στο αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο εκφράζει το 71% των ερωτηθέντων σε έρευνα που διενήργησε η VPRC για λογαριασμό της ΟΤΟΕ. Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα παρακάτω στοιχεία:

  • Το 44% θεωρεί ότι τα μεγαλύτερα προβλήματα θα τα αντιμετωπίσουν «οι νέοι εργαζόμενοι», το 19% «οι γυναίκες» και το 16% «οι εργαζόμενοι που βρίσκονται στη μέση του ασφαλιστικού τους βίου».
  • Το 63% θεωρεί ότι η ενοποίηση των Ταμείων «εξισώνει τα ασφαλιστικά δικαιώματα προς τα κάτω».
  • Το 70% απαντά ότι οι αλλαγές και οι συγχωνεύσεις των Ταμείων Υγείας «θα ενισχύσουν την ιδιωτική Υγεία».
  • Το 69% θεωρεί δικαιολογημένες τις απεργιακές κινητοποιήσεις.
  • Σε σχέση με τη στάση των συνδικάτων, το 27% ζητάει «Να επιδιώξουν την ανατροπή της ασφαλιστικής πολιτικής στο σύνολό της».

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ