Τρίτη 25 Μάρτη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΔΙΕΘΝΗ
ΣΕΡΒΙΑ - ΚΟΣΣΥΦΟΠΕΔΙΟ
Τώρα... δε θέλουν διχοτόμηση οι ΗΠΑ

ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ - ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.--

Ο Αμερικανός βοηθός υφυπουργός Εξωτερικών Κουρτ Βόλκερ εξέφρασε χτες τη «σοβαρή αντίθεση» των ΗΠΑ σε ενδεχόμενη «διχοτόμηση» του Κοσσυφοπεδίου, γιατί, όπως υποστήριξε, «θα προκαλέσει περισσότερη αποσταθεροποίηση και πιθανό νέο κύμα βίας». Πρόσθεσε, παράλληλα, πως η κυβέρνηση του Τζ. Ου. Μπους υποστηρίζει τη μεταφορά εξουσιών απ' την αποστολή του ΟΗΕ (UNMIK) στην επικείμενη αποστολή της ΕΕ (EULEX), λέγοντας πως το θέμα θα ρυθμιστεί στην επικείμενη ΝΑΤΟική Σύνοδο Κορυφής, στις αρχές Απρίλη, στο Βουκουρέστι.

Νωρίτερα, ο Σέρβος πρωθυπουργός Βόισλαβ Κοστούνιτσα κατηγόρησε τις πολυεθνικές δυνάμεις ΝΑΤΟ και ΟΗΕ στο Κοσσσυφοπέδιο πως χρησιμοποίησαν «παράνομα όπλα και ελεύθερους σκοπευτές» πριν μια βδομάδα κατά Σέρβων διαδηλωτών στην Κοσόβσκα Μιτρόβιτσα. «Είναι προφανές πως η κατάσταση στο Κοσσυφοπέδιο είναι πολύ δύσκολη... Η μάχη συνεχίζεται για όλο το Κοσσυφοπέδιο. Η Σερβία δε θα υποκύψει σε εκβιασμούς», κατέληξε. Υποστήριξε, έτσι, ότι οι γενικές εκλογές της 11ης Μάη «είναι σημαντικές γιατί θα απαντήσουν στο εάν η Σερβία θα αποκτήσει μία εθνικώς υπεύθυνη κυβέρνηση ή αρχές που θα είναι έτοιμες να παραμερίσουν την άμυνα της εδαφικής ακεραιότητας της χώρας υπέρ της ευρω-ενωσιακής ολοκλήρωσης».

Ολα αυτά, ενώ χτες συμπληρώθηκαν εννιά χρόνια απ' τη φονική επιδρομή ΝΑΤΟ, ΕΕ και ΗΠΑ που εξαπολύθηκε στις 24 Μάρτη του 1999 κατά της πρώην ΟΔ Γιουγκοσλαβίας με πρόσχημα τα ...«ανθρώπινα δικαιώματα» των Κοσσοβάρων Αλβανών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ