Πέμπτη 27 Μάρτη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Νέα απόπειρα ποινικοποίησης των αγώνων

Προσφυγή σε βάρος των απεργών του ΟΤΕ κατέθεσε ο Οργανισμός. Στο πλευρό τους το ΚΚΕ. Την απεργία συνεχίζουν και οι εργαζόμενοι στην Τράπεζα της Ελλάδας

Από προηγούμενη κινητοποίηση του ΠΑΜΕ Χρηματοπιστωτικού Συστήματος μπροστά από την Τράπεζα της Ελλάδας
Από προηγούμενη κινητοποίηση του ΠΑΜΕ Χρηματοπιστωτικού Συστήματος μπροστά από την Τράπεζα της Ελλάδας
Εντείνεται η επίθεση του κεφαλαίου και των κυβερνήσεών του στα συνδικαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων, σε μια προσπάθεια να καταστείλουν τις αγωνιστικές αντιδράσεις τους ενάντια στις αντεργατικές αντιασφαλιστικές πολιτικές.

Στη σωρεία των διώξεων έρχεται να προστεθεί η προσφυγή της διοίκησης του ΟΤΕ στα δικαστήρια, με την οποία ζητάει να κηρυχτεί παράνομη και καταχρηστική η απεργία των εργαζομένων στην επιχείρηση. Υπενθυμίζεται ότι οι εργαζόμενοι στον ΟΤΕ έχουν κηρύξει τρεις 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες με αφορμή τις εξελίξεις που αφορούν την παράδοση του ΟΤΕ και γενικότερα των τηλεπικοινωνιών στη γερμανική πολυεθνική Deutsche Telecom - απόρροια της πολιτικής ιδιωτικοποιήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Η απεργία ξεκίνησε χτες και ολοκληρώνεται αύριο.

Σε μια πρώτη αντίδραση, οι εργαζόμενοι συγκεντρώθηκαν χτες το πρωί στο κτίριο ΝΥΜΑ του ΟΤΕ επί της Γ' Σεπτεμβρίου και ακολούθησε πορεία στα δικαστήρια, όπου θα εκδικαζόταν η προσφυγή της διοίκησης. Τελικά, η εκδίκαση αναβλήθηκε για σήμερα, όποτε, στις 10 το πρωί, θα πραγματοποιηθεί νέα συγκέντρωση στο ίδιο κτίριο και πορεία στα δικαστήρια.

Να τιμωρηθούν πολιτικά οι ένοχοι

Στη συγκέντρωση παραβρέθηκε και ο βουλευτής του ΚΚΕ Γ. Μαυρίκος, που δήλωσε μεταξύ άλλων: «Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους απεργούς του ΟΤΕ και καταδικάζουμε την κρατική βία, τον κυβερνητικό και εργοδοτικό αυταρχισμό. Η ποινικοποίηση του αγώνα πρέπει να εξοργίσει όλους σας και να ριζοσπαστικοποιήσει τους στόχους της πάλης. Το ΚΚΕ ήταν και είναι σταθερά υπέρ του "Ενιαίου Δημόσιου Φορέα Τηλεπικοινωνιών" και ο στόχος αυτός αφορά στους εργαζόμενους στις τηλεπικοινωνίες αλλά και το σύνολο των λαϊκών στρωμάτων.

Η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ υποκρίνεται όταν δήθεν λέει ότι τώρα "πωλείται ο ΟΤΕ"! Τον ΟΤΕ τον ξεπούλησαν οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ σε ποσοστό 63,5% και στα χνάρια του ΠΑΣΟΚ πορεύτηκε και πορεύεται η κυβέρνηση της ΝΔ. Είναι πολιτικές και στρατηγικές εναρμονισμένες με τις ντιρεκτίβες της ΕΕ και του διεθνούς κεφαλαίου. Η διέξοδος βρίσκεται στον ταξικό αγώνα και το συντονισμό ενάντια στις πολιτικές του δικομματισμού».

Στην Τράπεζα της Ελλάδας

Στην τέταρτη συνεχόμενη βδομάδα απεργιακών κινητοποιήσεων ενάντια στο αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο βρίσκονται οι εργαζόμενοι στην Τράπεζα της Ελλάδας. Χτες το πρωί, πραγματοποίησαν μαζική απεργιακή συγκέντρωση έξω από τα κεντρικά γραφεία της Τράπεζας και ακολούθησε πορεία στη Βουλή. Στη συγκέντρωση παραβρέθηκε και μίλησε ο βουλευτής του ΚΚΕ, Γ. Μαυρίκος που τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι η αντιασφαλιστική επίθεση χτυπά όλους και κάλεσε τους εργαζόμενους σε ενιαίο συντονισμένο αγώνα, ώστε να αχρηστευτούν στην πράξη οι αντεργατικοί μεσαιωνικοί νόμοι.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ