Πέμπτη 27 Μάρτη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΠΑΝΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚΕΣ ΣΦΗΝΕΣ
ΔΑΠ: Εφαρμόζει τις αναδιαρθρώσεις και εξαγοράζει φοιτητές

Στο «φουλ» δουλεύει τη μηχανή εξαγοράς συνειδήσεων και χειραγώγησης των φοιτητών η ΔΑΠ - ΝΔΦΚ, μπροστά στις φοιτητικές εκλογές και παράλληλα αναλαμβάνει να προωθήσει την κυβερνητική πολιτική στα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ (με την οποία πολιτική συμφωνεί και το ΠΑΣΟΚ, ενώ στην ουσία της δεν αντιδρούν ούτε ο ΣΥΝ, ούτε οι άλλες πολιτικές δυνάμεις που δρουν μέσα στις σχολές).

Η ΔΑΠ του Οικονομικού Τμήματος της Νομικής Αθήνας διοργανώνει σήμερα και αύριο «Συνέδριο Οικονομολόγων» και καλεί τους φοιτητές σε αυτό, υποσχόμενη ότι στους συμμετέχοντες θα κληρωθούν βιβλία και υποτροφίες για μεταπτυχιακά προγράμματα! Νομιμοποιεί δηλαδή, τα επί πληρωμή μεταπτυχιακά προγράμματα (αφού αναγνωρίζει ότι για να μπορέσει να παρακολουθήσει μεταπτυχιακό ένας φοιτητής θα χρειάζεται υποτροφία) και αντί να παλεύει για δωρεάν σπουδές, εξασφαλίζει... ελεημοσύνες, χειραγωγώντας άμεσα τους φοιτητές που θα της «χρωστάνε» κιόλας το μεταπτυχιακό τους!

Δε σταματά όμως εκεί. Διαφημίζει ακόμα ότι θα δώσει «πιστοποιητικά παρακολούθησης» στους φοιτητές που θα συμμετέχουν, ανάγοντας τον εαυτό της σε... εκπαιδευτικό φορέα. Σε τι εκπαιδεύει τους φοιτητές; Να γίνουν πειθήνιοι εργαζόμενοι για τις εταιρείες. Βεβαιώσεις και πιστοποιητικά τέτοιου είδους παρέχονται στους φοιτητές ως ικανά για να τα «αξιοποιήσουν» μεθαύριο, μαζί με το πτυχίο τους και άλλους απίθανους τέτοιους «τίτλους σπουδών», ως προσόντα και «δεξιότητες» στην αναζήτηση εργασίας! Γίνεται καθαρό ότι η ΔΑΠ νομιμοποιεί έτσι την υποβάθμιση του πτυχίου και τη σταδιακή αντικατάστασή του από πιστοποιητικά σκόρπιων γνώσεων και δεξιοτήτων.

Ανάλογη εκδήλωση είχε διοργανώσει και πέρσι (προεκλογικά πάντα!) όπου διαφήμιζε υποτροφίες από τα Hellenic American University, ALBA, University of Indianapolis, Alpine Center, Global Training... Εστησε μπίζνες δηλαδή, με ιδιωτικά κέντρα σπουδών που αυτοπλασάρονται ως πανεπιστήμια, την ίδια στιγμή που το κίνημα απαιτεί να μπει λουκέτο σε όλα αυτά τα μαγαζιά και έχει χαρακτηρίσει «αιτία πολέμου» την οποιαδήποτε προσπάθεια νομιμοποίησής τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ