Τετάρτη 2 Απρίλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΟΑΕΕ
Οδηγείται σε οικονομικό στραγγαλισμό

Σε οικονομικό στραγγαλισμό, εξαιτίας και της χαμηλής κρατικής χρηματοδότησης, οδηγείται ο ασφαλιστικός οργανισμός εκατοντάδων χιλιάδων ελεύθερων επαγγελματιών και βιοτεχνών, ο ΟΑΕΕ. Ο οργανισμός αντιμετωπίζει πρόβλημα στην καταβολή των συντάξεων του Μάη αφού του λείπουν τουλάχιστον 100 εκατομμύρια ευρώ. Χτες για το πρόβλημα που έχει προκύψει συνεδρίασε η Διοίκηση του ΟΑΕΕ, αλλά η κυβέρνηση αρνείται επίμονα να προχωρήσει σε έκτακτη κρατική χρηματοδότηση. Μάλιστα εκτιμάται ότι μόνο για φέτος τα κεφάλαια που λείπουν ανέρχονται στα 300 εκατομμύρια ευρώ.

Η διοίκηση προσανατολίζεται σε πρόωρη ρευστοποίηση ομολόγων που διαθέτει το Ταμείο, πέραν των 80 εκατομμυρίων ομολόγων που ήδη έχει ρευστοποιήσει τους προηγούμενους μήνες. Η κατάσταση δε φαίνεται να αλλάζει παρά την πρόσφατη απόφαση της διοίκησης για αύξηση στις εισφορές των ασφαλισμένων και στον κλάδο υγείας και στον κλάδο σύνταξης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ενώ η κυβέρνηση κρατάει κλειστή τη στρόφιγγα της χρηματοδότησης, προσανατολίζεται σε μείωση των συντάξεων, με μείωση των συντελεστών αναπλήρωσης, κάτι άλλωστε που προέβλεπε και το Προεδρικό Διάταγμα 258, το οποίο μετά τις αντιδράσεις των ασφαλισμένων προσωρινά είχε παγώσει.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ