Πέμπτη 3 Απρίλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
«ΣΥΜΠΡΑΞΕΙΣ»
Μοιράζουν ήδη 4 δισ. ευρώ στο κεφάλαιο

Την εκχώρηση ζωτικού χώρου με τη μορφή των «συμπράξεων» ανάμεσα στο κράτος και ιδιωτικά κεφάλαια συνεχίζει η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών στο πλαίσιο υλοποίησης των σχετικών αποφάσεων της κυβερνητικής επιτροπής. Από την έναρξη της εφαρμογής του νόμου για τις ΣΔΙΤ μέχρι σήμερα έχουν εγκριθεί από την κυβέρνηση και παραδοθεί σε ιδιώτες έργα ύψους πάνω από 4 δισ. ευρώ.

Στην τελική ευθεία περνά και το έργο «μελέτη, χρηματοδότηση, κατασκευή και τεχνική διαχείριση των κτιριακών εγκαταστάσεων της Αστυνομικής Διεύθυνσης Πειραιά» που θα παραδοθεί με τη μέθοδο συμπράξεων Δημόσιου - ιδιωτικού τομέα (ΣΔΙΤ) σε κάποιον από τους 8 ενδιαφερόμενους επιχειρηματικούς ομίλους που έχουν δηλώσει συμμετοχή στο διαγωνισμό.

Το κόστος προϋπολογίζεται σε 62 εκατ. ευρώ, το οποίο θα επιβαρυνθεί με επιπλέον 20% (12,4 εκατ.) για το κόστος βαριάς συντήρησης και ασφάλισης των υποδομών, τα οποία θα βγουν από τους πόρους των επερχόμενων προϋπολογισμών. Κατά την πάγια πρακτική της κυβέρνησης, η εκμετάλλευση των έργου από τα ιδιωτικά κεφάλαιο θα είναι πολύχρονη και θα φτάσει στα 25 χρόνια.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ