Παρασκευή 4 Απρίλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΦΟΙΤΗΤΙΚΕΣ - ΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2008
ΔΑΠ - ΠΑΣΠ
Στο φόρτε τους οι μηχανισμοί

Είναι πια κοινός τόπος ότι η ΔΑΠ - ΝΔΦΚ αξιοποιεί λυτούς και δεμένους, μηχανισμούς και ρουσφέτια προκειμένου να εκβιάσει τη φοιτητική ψήφο. Οπως είναι κοινός τόπος ότι στη δράση της αυτή έχει και τις «πλάτες» διοικήσεων και παραγόντων που τάσσονται στο πλευρό της κυβέρνησης της ΝΔ.

Πρόσφατο παράδειγμα έρχεται από τη Φυσικομαθηματική Σχολή του Πανεπιστημίου της Αθήνας, όπου, σύμφωνα με καταγγελία των Οργανώσεων της ΚΝΕ και του ΚΚΕ στο χώρο, οι ΔΑΠίτες της σχολής χρησιμοποιούν τα γραφεία της Κοσμητείας ως «στρατηγείο εκλογικού αγώνα»! Τηλέφωνα, ταξίματα, και όλα τα συναφή... Ολα, εκτός από την ανάδειξη της ευθύνης της κυβέρνησης της ΝΔ και της παράταξής της στα πανεπιστήμια για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο φοιτητής στη σχολή του και δε λύνονται με κανενός είδους ρουσφέτι.

Οπως αναφέρεται συγκεκριμένα στην ανακοίνωση των Οργανώσεων του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, «σε συνάντησή μας με τον κ. κοσμήτορα απαιτήσαμε να μη χρησιμοποιεί καμία παράταξη γραφεία της διοίκησης ή καθηγητών για προεκλογικούς ή άλλους σκοπούς. Επίσης, να πρωτοστατήσει ο ίδιος στην εξάλειψη φαινομένων ρουσφετιού (κύρια στο Γεωλογικό και το Μαθηματικό Τμήμα) με την προκλητική εμπλοκή γνωστών μελών ΔΕΠ». Οπως υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση, «λάβαμε την πρωτοφανή απάντηση ότι η χρήση των τηλεφώνων της Κοσμητείας είναι "δική" του υπόθεση... και η διασύνδεση μελών ΔΕΠ με τη ΔΑΠ-ΝΔΦΚ είναι θεμιτή και ότι προσκαλούνται "όλες οι παρατάξεις να εξυπηρετηθούν σε χώρους της Κοσμητείας"».

«Εμείς, ως Οργανώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, δε θα αξιοποιήσουμε τέτοιου είδους "διευκολύνσεις", τις καταγγέλλουμε στους φοιτητές και θα πρωτοστατήσουμε στην εξάλειψή τους», ξεκαθαρίζεται στην ανακοίνωση.

Στο ΤΕΦΑΑ

Χαρακτηριστικό είναι και το παράδειγμα του ΤΕΦΑΑ Αθήνας. Οπως καταγγέλλουν μέλη της ΠΚΣ στη σχολή, χτες - και όχι μόνο - μέλη της ΔΑΠ και της ΠΑΣΠ, απευθυνόμενα σε φοιτητές προκειμένου να εξασφαλίσουν την ψήφο τους, ανάμεσα σε άλλα τους ρωτούσαν αν χρωστάνε συγκεκριμένα μαθήματα της σχολής! Ζητώντας από τους φοιτητές και τον αριθμό μητρώου (!) τους καλούσαν να ψηφίσουν, με το επιχείρημα ότι θα τους περάσουν μαθήματα...

Είναι γνωστές οι πρακτικές των ΔΑΠ και ΠΑΣΠ, να εξασφαλίζουν την ψήφο των φοιτητών με ανταλλάγματα. Αλλωστε, ανά την Ελλάδα το ...ρουσφέτι και ο εκβιασμός της φοιτητικής ψήφου από τις παρατάξεις του δικομματισμού πάνε σύννεφο. Το μόνο που «διαφοροποιείται» είναι το απτό αντάλλαγμα... Εφόσον δεν μπορούν να πείσουν με τις θέσεις τους - γιατί αυτές είναι σε βάρος των δικαιωμάτων των φοιτητών - επιστρατεύουν τα μέσα του «ταξίματος»...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ