Παρασκευή 4 Απρίλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΦΟΙΤΗΤΙΚΕΣ - ΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2008
Αποκαλύπτουν την πολιτική τους

Το γεγονός ότι η πολιτική που ακολουθείται οδηγεί τη δημόσια παιδεία στην απαξίωση και ιδιωτικοποίηση, επιβεβαίωσε η στάση του υπουργείου Παιδείας απέναντι στη διαμαρτυρία των καθηγητών που διεκδικούν να τους καταβληθούν τα δεδουλευμένα. Χτες, οι καθηγητές έκαναν δίωρη στάση εργασίας και συγκέντρωση στο υπουργείο Παιδείας καθώς αναπληρωτές και ωρομίσθιοι εκπαιδευτικοί είναι απλήρωτοι από το Νοέμβρη ενώ εκπαιδευτικοί που εργάστηκαν στην Πρόσφατη Διδακτική Στήριξη έχουν να πληρωθούν από τις αρχές του 2007.

Το ΔΣ της ΟΛΜΕ συναντήθηκε με τον υφυπουργό Παιδείας Αλ. Λυκουρέτζο και όπως σημείωσε στο «Ρ» ο εκπρόσωπος του ΠΑΜΕ στο ΔΣ της ΟΛΜΕ, προέκυψε ότι το υπουργείο υπέγραψε τους διορισμούς χωρίς να έχει εκταμιεύσει τα χρήματα για την πληρωμή τους. Το αποτέλεσμα είναι περισσότεροι από 1.000 αναπληρωτές και ωρομίσθιοι να συνεχίζουν να δουλεύουν απλήρωτοι εδώ και πέντε μήνες. Επιπλέον, αντί να προχωρήσει στην κατάργηση των εργασιακών σχέσεων στην εκπαίδευση, το υπουργείο ανακοίνωσε χτες στους εκπροσώπους των καθηγητών εξευτελιστική αύξηση του ύψους των 0,3 ευρώ στην ωριαία αποζημίωση των ωρομισθίων η οποία από 6,2 «αυξάνεται» στα 6,5 ευρώ (από 9,2 σε 10 ευρώ μεικτά)!

Παράλληλα, ο εκπρόσωπος του υπουργείου κατά τη συνάντηση έθεσε και ζήτημα χρηματοδότησης της εκπαίδευσης από άλλες πηγές και επιμόρφωσης των εκπαιδευτικών μέσω ΕΠΕΑΕΚ και σε συνεργασία με την ΟΛΜΕ.

«Η απαράδεκτη στάση απέναντι στους εκπαιδευτικούς είναι ενδεικτική της γενικότερης πολιτικής λιτότητας, αυταρχισμού και απαξίωσης των εργαζομένων», σχολίασε ο εκπρόσωπος του ΠΑΜΕ στο ΔΣ της ΟΛΜΕ Κ. Σμπόνιας, σημειώνοντας ότι είναι φανερό πως η ιδιωτικοποίηση και διάλυση του δημόσιου δωρεάν χαρακτήρα της εκπαίδευσης αποτελούν συνειδητή επιλογή.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ