Παρασκευή 4 Απρίλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΦΟΙΤΗΤΙΚΕΣ - ΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2008
Ο ΝΟΜΟΣ - ΠΛΑΙΣΙΟ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ
Περικοπές στα συγγράμματα

Με εγκύκλιο του υπουργείου Παιδείας προωθείται η κατάργηση της διανομής δεύτερου συγγράμματος

Δωρεάν Παιδεία ζητάνε οι φοιτητές, περικοπές στα συγγράμματα προωθεί η κυβέρνηση
Δωρεάν Παιδεία ζητάνε οι φοιτητές, περικοπές στα συγγράμματα προωθεί η κυβέρνηση
Οι περικοπές στη δωρεάν διανομή των συγγραμμάτων, όπως προβλέπει ο νέος νόμο - πλαίσιο, προχωράνε στα πανεπιστήμια. Σύμφωνα με εγκύκλιο της Διεύθυνσης Σπουδών και Φοιτητικής Μέριμνας του υπουργείου Παιδείας, καλούνται τα ιδρύματα και τα τμήματα να «μεριμνήσουν», όχι για τους φοιτητές και την παρεχόμενη μόρφωση, αλλά για να μειώσουν το ...κόστος της διανομής συγγραμμάτων!

Με την εγκύκλιο - που έχει ήδη αποσταλεί στα ιδρύματα - το υπουργείο σημειώνει ότι το κόστος διανομής συγγραμμάτων για το σύνολο των ιδρυμάτων κυμαίνεται γύρω στα 36 εκατομμύρια ευρώ για το ακαδημαϊκό έτος 2007-2008. Και τονίζει ότι θεωρεί πως «υπάρχουν περιθώρια περιορισμού» του κόστους, «μέσω μιας περισσότερο ορθολογικής εφαρμογής των σχετικών διατάξεων». Αυτός ο «εξορθολογισμός» - περικοπή αφορά στον «περιορισμό των πολυτελών, ακριβών και υπερβολικά πολυσέλιδων εκδόσεων», στον «αυστηρό περιορισμό των περιπτώσεων διανομής και δεύτερου συγγράμματος ανά μάθημα» και στη διανομή «κωδίκων» και όχι άλλων συλλογών νομοθετημάτων. Με την προώθηση της περικοπής δωρεάν διανομής συγγραμμάτων κονιορτοποιείται η επιχειρηματολογία των υποστηρικτών της κυβερνητικής πολιτικής που ισχυρίζονταν ότι ο νόμος - πλαίσιο ...σπάει τη «μονοκρατορία» του ενός συγγράμματος!

Η Πανσπουδαστική ΚΣ καλεί τους φοιτητές να παλέψουν μέσα από τα συλλογικά όργανα του φοιτητικού κινήματος για δωρεάν διανομή όλων των απαραίτητων συγγραμμάτων σε κάθε μάθημα, χωρίς καμία περικοπή. Καλεί τους φοιτητές να παλέψουν για ενιαία, αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν ανώτατη εκπαίδευση, ενάντια στην επιχειρηματική λειτουργία των πανεπιστημίων, στην ίδρυση και αναγνώριση ιδιωτικών ψευτοπανεπιστημίων. Η ΠΚΣ καλεί τους φοιτητές να στείλουν ηχηρό μήνυμα καταδίκης της εφαρμοζόμενης πολιτικής και μπροστά στις φοιτητικές εκλογές να ρίξουν κόκκινα γαρίφαλα στην κάλπη για την αλλαγή των συσχετισμών δύναμης, για την ανατροπή.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ