Κυριακή 6 Απρίλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Να καταργηθούν όλα τα διόδια

Από κινητοποίηση της ΝΑΣ
Από κινητοποίηση της ΝΑΣ
«Να καταργηθούν όλα τα διόδια. Δημόσιες, σύγχρονες δωρεάν συγκοινωνίες. Εργα και υποδομές που πρέπει να αναλαμβάνει το κράτος, χωρίς να επιβαρύνεται ο λαός και το περιβάλλον». Με αυτές τις βασικές θέσεις και συνθήματα το ΚΚΕ οργανώνει τον αγώνα του, για να καταργηθούν τα υπέρογκα και προκλητικά χαράτσια που έχουν δρομολογήσει και επιβάλει διαχρονικά οι κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, καλώντας το λαό να παλέψει μαζί του.

Οι κινητοποιήσεις που οργανώθηκαν την περασμένη Παρασκευή το απόγευμα από τις δυνάμεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, κατά τις οποίες έπεσαν οι μπάρες των διοδίων για δύο ώρες περίπου στους σταθμούς των Αφιδνών και της Ελευσίνας, δεν ήταν ούτε οι πρώτες και δε θα είναι ούτε οι τελευταίες.

Η ενισχυμένη δύναμη που έδωσε ο λαός και οι εργαζόμενοι στο ΚΚΕ και στις εκλογές στις 16 Σεπτέμβρη, θα αξιοποιείται με αυτόν τον τρόπο. Δηλαδή, με δραστηριότητες, πρωτοβουλίες και αγώνες στους δρόμους, στις εργατικές συνοικίες, στους χώρους δουλειάς.

«Οι αυξήσεις - φωτιά (από 45% έως 180%) που έγιναν στα διόδια είναι μόνο η προκαταβολή στους μεγάλους κατασκευαστικούς ομίλους, υπογράμμιζε σε σχόλιό του το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ, αμέσως μόλις ανακοινώθηκαν οι προκλητικές αυξήσεις». Και επισήμανε ότι «η οργή και η αγανάκτηση των οδηγών είναι δικαιολογημένη, αλλά δεν αρκεί. Το KKE καλεί σε αγώνα για να καταργηθούν όλα τα διόδια. Να εμποδίσει ο λαός τα αντιλαϊκά μέτρα. Δράση τώρα στα σωματεία, στους συλλόγους κ.α. διεκδικώντας την κάλυψη των σύγχρονων αναγκών της λαϊκής οικογένειας. Ανυπακοή και αντιπαράθεση με την ΕΕ».

Δυναμικές κινητοποιήσεις

«Δρόμοι χωρίς διόδια», ήταν το αίτημα της κινητοποίησης του ΚΚΕ και της ΚΝΕ πέρσι το καλοκαίρι σε σταθμό της Αττικής Οδού
«Δρόμοι χωρίς διόδια», ήταν το αίτημα της κινητοποίησης του ΚΚΕ και της ΚΝΕ πέρσι το καλοκαίρι σε σταθμό της Αττικής Οδού
Υπενθυμίζεται ότι από την πρώτη στιγμή που δρομολογούνταν οι περιβόητες «συμβάσεις παραχώρησης», οι δυνάμεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ αντέδρασαν δυναμικά. Πέρσι το καλοκαίρι, είχαν πραγματοποιήσει σειρά κινητοποιήσεων και αποκλεισμό σταθμών διοδίων σε όλη τη χώρα, απαιτώντας την κατάργηση του απαράδεκτου αυτού χαρατσιού. Τέτοιες κινητοποιήσεις είχαν γίνει στα διόδια της Αττικής Οδού (σταθμοί Μεταμόρφωσης, Κατεχάκη, Δουκίσσης Πλακεντίας), Αφιδνών, Μαλγάρων Θεσσαλονίκης, Λεπτοκαριάς Πιερίας, Σχηματαρίου, Ελευσίνας, Ρίου Αχαΐας, Ακτιου Πρέβεζας κ.α.

Το ΚΚΕ πάλεψε για τα αιτήματα αυτά και μέσα στη Βουλή, καταθέτοντας σειρά Ερωτήσεων, με πιο πρόσφατη αυτή του περασμένου Γενάρη με αφορμή τις αυξήσεις στα διόδια της γέφυρας Ρίου - Αντιρρίου.

Υπενθυμίζουμε ότι κινητοποιήσεις με θέμα την κατάργηση των διοδίων διοργάνωσαν το 2006 σε πολλές περιοχές της χώρας (Αθήνα, Καλαμάτα, Πάτρα, Πύργο, Αρκαδία, Αργολίδα κ.α.) οι αγωνιστικοί συνδυασμοί στους δήμους και τις νομαρχίες.


Από την προχτεσινή κινητοποίηση του ΚΚΕ στα διόδια Ελευσίνας
Από την προχτεσινή κινητοποίηση του ΚΚΕ στα διόδια Ελευσίνας

Η διέλευση των οχημάτων προχτές ήταν ελεύθερη στα διόδια των Αφιδνών με παρέμβαση των κομμουνιστών
Η διέλευση των οχημάτων προχτές ήταν ελεύθερη στα διόδια των Αφιδνών με παρέμβαση των κομμουνιστών

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ