Τετάρτη 9 Απρίλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Μεσαιωνικό Φεστιβάλ Ρόδου

Από προηγούμενη διοργάνωση του Μεσαιωνικού Φεστιβάλ Ρόδου
Από προηγούμενη διοργάνωση του Μεσαιωνικού Φεστιβάλ Ρόδου

Το 3ο Μεσαιωνικό Φεστιβάλ Ρόδου, σε συνεργασία με το Ιστορικό Πάρκο Ρόδου, θα αναβιώσει (24,25/5) την ιστορία της μεσαιωνικής πόλης. Οι πύλες του μεσαιωνικού κάστρου θα ανοίξουν για ένα «ταξίδι» στην ιστορία, τους μύθους και θρύλους του τόπου στο μεσαίωνα και στη βυζαντινή περίοδο. Οι εκδηλώσεις θα εμπλουτιστούν με κοστούμια και σκηνικά εποχής, παιχνίδια, αναπαράσταση ιστορικών μαχών, διαγωνισμούς, εργαστήρια και γαστριμαργικές απολαύσεις.

Θα συμμετέχουν περισσότερα από 50 άτομα από Γαλλία, Ιταλία, Γερμανία και ελληνικές πόλεις, χορεύοντας και τραγουδώντας μεσαιωνικούς σκοπούς, με όργανα εποχής. Θα συμμετέχουν και οι διοργανωτές του γαλλικού μεσαιωνικού φεστιβάλ «Roi de l' oiseaux», με θεατρικά δρώμενα. Θα πραγματοποιηθεί και διεθνές επιστημονικό συμπόσιο, με θέμα το μεσαιωνικό χειρόγραφο που ανακαλύφθηκε πρόσφατα. Πρόκειται για σημαντική χειρόγραφη καταγραφή της ναυσιπλοΐας και της ναυπηγικής τέχνης, που περιέχει πολλά σκίτσα και στοιχεία μαθηματικών και αστρολογίας, που χρησιμοποιούσαν οι ναυτικοί της εποχής. Μια διεθνής ομάδα επιστημόνων, με επικεφαλής την ερευνήτρια Pamela Long, μελέτησε το χειρόγραφο που, όπως αποδείχτηκε, ανήκε σε έναν Ρόδιο, τον Μιχαήλ, έξυπνο και ικανότατο άνθρωπο που από απλός κωπηλάτης έγινε διοικητής του στόλου (το ανώτατο αξίωμα που μπορούσε να λάβει ένας μη ευγενής). Από το ημερολόγιό του αντλήθηκαν όλες οι πληροφορίες που θα αποτελέσουν υλικό για το τρίτομο έργο που θα εκδώσει το αμερικανικό πανεπιστήμιο MIT.

Το κλείσιμο των εκδηλώσεων θα γίνει στο Ιστορικό Πάρκο Ρόδου (25/5), εγκαινιάζοντας το χώρο με μία φαντασμαγορική γιορτή.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ