Τετάρτη 9 Απρίλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΔΙΕΘΝΗ
ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΑΙΓΥΠΤΟΥ
Καταδίκη του οργίου καταστολής

Για τις ενέργειες καταστολής των δυνάμεων ασφαλείας σε βάρος των λαϊκών κινητοποιήσεων σε πόλεις της Αιγύπτου, η ΚΕ του ΚΚΕ απηύθυνε στην κυβέρνηση της Αιγύπτου την παρακάτω επιστολή διαμαρτυρίας:

«Προς την κυβέρνηση της Αιγύπτου

Κάιρο

Αθήνα, 8 Απρίλη 2008

Αξιότιμοι κύριοι,

Οπως ενημερωθήκαμε από το Κομμουνιστικό Κόμμα Αιγύπτου, οι δυνάμεις ασφάλειας της χώρας προχώρησαν σε απαράδεκτες ενέργειες καταστολής των μεγάλων λαϊκών κινητοποιήσεων στις πόλεις Αλμαχαλα Αλκομπρα, Αλεξάνδρεια και άλλες, με αποτέλεσμα να υπάρχουν νεκροί, δεκάδες τραυματίες και συλληφθέντες εργάτες, κομμουνιστές και άλλοι προοδευτικοί αγωνιστές.

Οι εργάτες, οι εργαζόμενοι και οι φτωχοί αγρότες βγήκαν στους δρόμους διεκδικώντας το αυτονόητο: Καλύτερους μισθούς και συνθήκες εργασίας, να τεθεί τέρμα στην κερδοσκοπία και στη σκανδαλώδη αύξηση των τιμών σε είδη πρώτης ανάγκης.

Καταδικάζουμε την κλιμάκωση της βίας, τις προβοκάτσιες και τις διώξεις σε βάρος των συνδικαλιστών, των κομμουνιστών και άλλων προοδευτικών δυνάμεων στην Αίγυπτο, που χρόνια τώρα αντιμετωπίζουν ένα απαράδεκτο καθεστώς απαγορεύσεων και καταπάτησης κάθε δημοκρατικού δικαιώματος και ελευθερίας.

Ζητάμε την άμεση απελευθέρωση των συλληφθέντων και την ανάκληση όλων των κατασταλτικών μέτρων σε βάρος των δικαίων διεκδικήσεων των εργαζόμενων της Αιγύπτου.

Εκφράζουμε την αμέριστη αλληλεγγύη του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας στους αγωνιστές συνδικαλιστές, στους κομμουνιστές και στους άλλους προοδευτικούς ανθρώπους στην Αίγυπτο, στην πάλη για επιβίωση, για πλήρη συνδικαλιστικά και δημοκρατικά δικαιώματα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ