Πέμπτη 10 Απρίλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΦΟΙΤΗΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ - ΠΑΝΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚΗ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Απολογούνται σήμερα οι 8 καθηγήτριες για τις βαθμολογίες

Ανακοίνωση της Γραμματείας Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών

Να απολογηθούν στη Δικαιοσύνη καλούνται σήμερα οι 8 καθηγήτριες - βαθμολογήτριες που είχαν καταγγείλει ότι με «άνωθεν εντολή» καλούνταν να παραποιήσουν βαθμούς βαθμολογητών στις πανελλαδικές εξετάσεις ώστε αυτοί να είναι αντίστοιχοι με το βαθμό του αναβαθμολογητή. Για την ώρα που οι καθηγήτριες θα απολογούνται, οι ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης, μέσα από χτεσινή συνέντευξη Τύπου, κάλεσαν σε παράσταση διαμαρτυρίας έξω από τα Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης από τις 9 π.μ. έως τις 12 το μεσημέρι. Η Γραμματεία Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών καλεί όλους τους εκπαιδευτικούς να συμμετάσχουν στη σημερινή τρίωρη στάση εργασίας και να απαιτήσουν το σταμάτημα της δίωξης των καθηγητριών.

Η Γραμματεία του ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών με ανακοίνωσή της τονίζει παράλληλα ότι οι εκπαιδευτικοί, σε κάθε περίπτωση, πρέπει να λειτουργούν πάνω απ' όλα ως παιδαγωγοί. «Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να επιδεικνύουν σε κάθε στιγμή αντίσταση και ανυπακοή σε εντολές που ακυρώνουν αξίες όπως της δικαιοσύνης, της αξιοκρατίας, της ισοτιμίας, να αντιστέκονται σε μία πολιτική που μετατρέπει την εκπαίδευση σε εμπόρευμα».

«Το γεγονός της δίωξης αναδεικνύει τις τεράστιες πολιτικές ευθύνες της κυβέρνησης και του ΥΠΕΠΘ, που με δική τους εντολή καλούσαν τους εκπαιδευτικούς να υλοποιήσουν την παραπάνω αυθαιρεσία», σημειώνει η Γραμματεία του ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών. «Οι πρακτικές αυτές δεν είναι ξεκομμένες από την όλο και μεγαλύτερη ιδιωτικοποίηση της δημόσιας εκπαίδευσης, την εκχώρησή της σε ιδιώτες και τη μετατροπή της σε εμπόρευμα. Οσο η εκπαίδευση θα συνδέεται με επιχειρηματίες και θα ιδιωτικοποιείται, τόσο τα σκάνδαλα θα μεγαλώνουν και θα πληθαίνουν», τονίζεται στην ανακοίνωση.

Τα Διοικητικά Συμβούλια των ΕΛΜΕ-Θ και η ΟΛΜΕ δήλωσαν ότι προσφέρουν κάθε νομική, ηθική και συνδικαλιστική υποστήριξη στις δικαζόμενες οκτώ συναδέλφισσες, «που από αγαθή προαίρεση υπό το κράτος πιέσεων, αναίρεσαν την κρίση τους και παραβίασαν την ισότιμη αξιολόγηση των υποψηφίων για τα ΑΕΙ - ΤΕΙ».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ