Πέμπτη 10 Απρίλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΦΟΙΤΗΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ - ΠΑΝΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚΗ
Πλατύ κάλεσμα ρήξης και ανατροπής

Σε ρυθμούς εκλογικούς, χτες, Πανεπιστήμια και ΤΕΙ, με την ΠΚΣ να καλεί φοιτητές και σπουδαστές σε πάλη για τα δικαιώματά τους

Eurokinissi

Ψηφίζουμε για τα δικαιώματά μας. Στέλνουμε μήνυμα ρήξης και ανατροπής. Γυρνάμε την πλάτη στις πολιτικές δυνάμεις της ιδιωτικοποίησης και της υποταγής.

Διάχυτο το κάλεσμα σε πανεπιστήμια και ΤΕΙ. Χτες, μέρα των φοιτητικών και σπουδαστικών εκλογών. Με τις δυνάμεις της Πανσπουδαστικής Κίνησης Συνεργασίας να είναι «στο πόδι» από το πρωί. Να καλούν τους φοιτητές και τους σπουδαστές να κάνουν το βήμα, να κάνουν τη φωνή τους δύναμη ανατροπής. Να ρίξουν στην κάλπη περισσότερα ψηφοδέλτια με κόκκινα γαρίφαλα.

Οπως κάθε χρόνο τέτοια μέρα, τα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ στολίζονται με αφίσες και πανό, πάλλονται από ρυθμούς εκλογικούς. Ουρές σχηματίζονται σε κάθε αμφιθέατρο. Πηγαδάκια δημιουργούνται μπροστά απ' τα τραπεζάκια, στους διαδρόμους, στα κυλικεία, στα αίθρια. Οι μικροφωνικές της ΔΑΠ και της ΠΑΣΠ στέλνουν ηχητικά μηνύματα «λάιφ στάιλ», προσπαθούν να μετατρέψουν τις σχολές σε «κλαμπάκι» που στο κέντρο της πίστας κερδίζει ο πιο «μοδάτος».

«Γύρνα την πλάτη στις δυνάμεις της ιδιωτικοποίησης και της υποταγής. Κάνε τη φωνή σου δύναμη ανατροπής». Το ξεκάθαρο μήνυμα, περίτρανα διαφορετικό από την κυρίαρχη ιδεολογία, ηχεί πέρα για πέρα. Το κάλεσμα για ενίσχυση της Πανσπουδαστικής Κίνησης Συνεργασίας, το μήνυμα για ψήφο ρήξης και ανατροπής σκίζει τα νερά της συναίνεσης. Αποδεικνύει και μόνο του ότι η ΠΚΣ είναι η μόνη δύναμη που καλεί φοιτητές και σπουδαστές σε πάλη για τα δικαιώματά τους, σε πάλη ενάντια στην πολιτική ΕΕ - ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, σε πάλη για την ανατροπή.


Από το μεγάφωνο ανακοινώνεται ο αριθμός των φοιτητών που συμμετέχουν στα ψηφοδέλτια με το γαρίφαλο: «Περισσότεροι από 800 υποψήφιοι στη Φυσικομαθηματική, περισσότεροι από 3.500 στις σχολές της Αθήνας, περισσότεροι από 12.500 πανελλαδικά». Το μήνυμα ηχεί απ' άκρη σ' άκρη στο κτίριο του Χημείου στη Σόλωνος, που γίνεται το αδιαχώρητο από φοιτητές.

Οι χτεσινές φοιτητικές και σπουδαστικές εκλογές, για ακόμα μια χρονιά, δείχνουν ότι η Πανσπουδαστική Κίνηση Συνεργασίας είναι μια δύναμη υπολογίσιμη, μια δύναμη που πατάει γερά μέσα στα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ. Φαίνεται από τα τραπεζάκια της ΠΚΣ στους χώρους, που εκπέμπουν το μήνυμα της ρήξης, από τη δυναμική παρουσία φοιτητών και σπουδαστών που επέλεξαν να είναι «κόντρα στο ρεύμα» του ατομισμού και του «λάιφ στάιλ», κόντρα στη λογική της ανταγωνιστικότητας και της εμπορευματοποίησης της Παιδείας.

Ιδιαίτερα στα ΤΕΙ, που η ΠΚΣ πρωτοστάτησε στη δημιουργία του πανελλαδικού Συντονιστικού των σπουδαστών, μόνο στο λεκανοπέδιο Αττικής στα ψηφοδέλτια της Πανσπουδαστικής συμμετείχαν 150 σπουδαστές περισσότεροι από πέρσι. Η δυναμική αυτή επιβεβαιώνει την αποδοχή των θέσεων και την αναγνώριση της αταλάντευτης στάσης της Πανσπουδαστικής απέναντι στην επίθεση που γίνεται στα δικαιώματα σπουδαστών εντός και εκτός σχολών.


Οι χιλιάδες φοιτητές και σπουδαστές που συμμετέχουν στα ψηφοδέλτια της Πανσπουδαστικής, με το γαρίφαλο στο πέτο, το αγωνιστικό κάλεσμα στο χέρι και με όπλο τις θέσεις της ΠΚΣ, καλούν τους φοιτητές και τους σπουδαστές να ενισχύσουν την ΠΚΣ, ως βασικό όρο αναζωογόνησης των συλλόγων, ανασυγκρότησης του φοιτητικού και σπουδαστικού κινήματος. Και είναι πολλοί οι φοιτητές και σπουδαστές που ανταποκρίνονται, που έχουν σιχαθεί τη ρουσφετολογία και τους εκβιασμούς, που αναγνωρίζουν στην Πανσπουδαστική τον πρωτοπόρο και συνεπή ρόλο της στους συλλόγους. Αλλωστε, δεν είναι τωρινή αυτή η δυναμική παρουσία της ΠΚΣ, το πλατύ κάλεσμα στους φοιτητές να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους, να παλέψουν και να διεκδικήσουν τις σύγχρονες ανάγκες τους, να συμπορευτούν με τους εργαζόμενους ενάντια στην πολιτική που θίγει τα δικαιώματα του λαού και της νεολαίας. Η ΠΚΣ ήταν προχτές, είναι σήμερα, θα είναι και αύριο, μπροστά στους αγώνες, να αποκαλύπτει την αντιλαϊκή πολιτική, να καλεί σε αντεπίθεση για ριζικές αλλαγές.

Αυτό το αναγνωρίζουν νέοι φοιτητές και σπουδαστές, που έκαναν και χτες το βήμα, έριξαν στην κάλπη τα αγωνιστικά ψηφοδέλτια της ΠΚΣ, ενίσχυσαν ένα δρόμο όμορφο, μα και δύσκολο: Για την αναζωογόνηση των συλλόγων, για την ανασυγκρότηση του φοιτητικού και σπουδαστικού κινήματος που να διεκδικεί αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Παιδεία, ολοκληρωμένη επιστημονική μόρφωση. Για την ανατροπή.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ