Τρίτη 15 Απρίλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΑΠΕΡΓΙΑ 16 ΑΠΡΙΛΗ 2008
Καθοριστικής σημασίας η απεργία

Οι «κοινωνικοί εταίροι» (ΓΣΕΕ και ΣΕΒ) συμφώνησαν να υπογράψουν νέα διετή ΕΓΣΣΕ με τα γνωστά 8μηνα και «αύξηση» ούτε ένα ευρώ, όπως έκαναν και την περασμένη διετία. Θέλησαν έτσι να προλάβουν και να υπονομεύσουν τις θετικές διεργασίες που συντελούνται μέσα στο εργατικό κίνημα με την αυξημένη συμμετοχή στις πανελλαδικές απεργίες και τα συλλαλητήρια, με την όλο και αυξανόμενη συμμετοχή των εργαζομένων στις κινητοποιήσεις.

Οι διαπραγματεύσεις των κλαδικών ΣΣΕ της ΟΣΝΙΕ βρίσκονται σε πολύ αρχικό στάδιο με τους εργοδοτικούς φορείς, λόγω της αδιαλλαξίας τους, καθώς και επειδή στις προτάσεις τους επιμένουν να κινούνται στα πλαίσια της ΕΓΣΣΕ. Κι αυτό παρά το γεγονός ότι ο κλάδος της ιδιωτικής Υγείας έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο όριο υπερκερδοφορίας!

Ο χώρος της ιδιωτικής υγείας πλήττεται ιδιαίτερα με τις νέες ρυθμίσεις του Ασφαλιστικού, αφού ο κλάδος στην πλειοψηφία του απαρτίζεται από γυναίκες και νέους εργαζόμενους. Οι περισσότεροι νέοι εργαζόμενοι μπαίνουν στην παραγωγή από τις ιδιωτικές κλινικές, Διαγνωστικά Κέντρα, Μικροβιολογικά Εργαστήρια, Μαιευτήρια, όπου οργιάζουν η εντατικοποίηση της εργασίας και η ανασφάλεια.

Η αυριανή απεργία έχει καθοριστική σημασία για όλο τον κλάδο. Τα αποτελέσματά της θα επηρεάσουν άμεσα τόσο τις κλαδικές ΣΣΕ όσο και τις επιχειρησιακές που υπογράφουν κάποιοι χώροι μας. Θα συμβάλει ώστε να σηκωθούν εμπόδια, να μην εφαρμοστούν αντεργατικές ρυθμίσεις του Ασφαλιστικού. Καλούμε όλους τους εργαζόμενους του κλάδου να δώσουν με αποφασιστικότητα και αυταπάρνηση τη μάχη της απεργίας στις 16 Απρίλη.


Του Βασίλη ΓΚΛΕΖΑΚΟΥ*
* Ο Βασίλης Γκλεζάκος είναι πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συλλόγων Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων Ελλάδας


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ